Veel vlokken, geen voetbal: streep door MVV-Heracles

Het veld in De Geusselt. © George Deswijzen
De wedstrijd MVV Maastricht-Heracles Almelo, die vrijdagavond in de Geusselt gespeeld zou worden, is afgelast.
Vrijdagmiddag ging, na overleg tussen MVV en voetbalbond KNVB, een streep door de Keuken Kampioen Divisie-topper op Maastrichtse bodem. Op die kunstgrasbodem ligt zo'n 5 centimeter sneeuw.

Inhalen

De afgelasting is een tegenvaller voor MVV, dat vrijdagavond op een volgepakte Geusselt leek te kunnen rekenen. Wanneer het duel wordt ingehaald, is nog niet duidelijk. In december zag MVV ook al een streep gaan door het competitieduel uit tegen Telstar. Dat besluit viel toen op het allerlaatste moment, zo'n halfuur voor het beoogd aanvangstijdstip.

In de bus

Eerder op de middag meldde MVV nog dat het duel tegen Heracles (vooralsnog) door zou gaan. Heracles was rond 11:00 uur al in Almelo in de bus naar het zuiden gestapt. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie kan nu alsnog onverrichter zake rechtsomkeert maken.

VVV speelt

De KKD-wedstrijd tussen PEC Zwolle en VVV-Venlo gaat vrijdagavond - vooralsnog - wel door. Het natuurgrasveld in Overijssel is 'gewoon' bespeelbaar. De andere Limburgse profclubs komen later dit weekend in actie: Fortuna Sittard zondagnamiddag (16:45 uur) in de Eredivisie op bezoek bij AZ, maandagavond (20:00 uur) speelt Roda JC een uitduel tegen Jong Ajax.