Flekken over gemist WK: 'Niet teleurgesteld maar wel boos'

Mark Flekken hoopt op nieuwe kans onder Koeman © Orange Pictures
Mark Flekken heeft voor het eerst gereageerd over het WK, waar hij uiteindelijk niet voor geselecteerd werd.
De doelman van SC Freiburg vertelt in het Duitse voetbalblad Der Kicker voor het eerst over zijn deceptie om niet mee naar Qatar te mogen van bondscoach Louis van Gaal.

Ongeloof

"Ik was vol ongeloof. Ik was niet zozeer teleurgesteld, maar wel boos. Ik had me het einde van 2022 iets anders voorgesteld", laat hij weten. Flekken sprak telefonisch met keeperstrainer Frans Hoek over zijn niet-selecteren voor het mondiale voetbaltoernooi. "Het enige wat ik daarover wil zeggen, is dat het geen duidelijk verhaal was."

Nieuwe kans onder Koeman

De uit Bocholtz afkomstige Flekken hoopt onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks een nieuwe kans in Oranje te krijgen.

WK volgen voor de tv

Flekken had een paar dagen nodig om het missen van het eindtoernooi te verwerken. "Na vier, vijf dagen heb ik het afgesloten. Ik kon er toch niets aan veranderen." Flekken heeft de wedstrijden van Oranje, met Andries Noppert in het doel, wel gevolgd. "Uit liefde voor het voetbal heb ik 75 procent van de wedstrijden gekeken. De Nederlandse spelers konden er ook niets aan doen. Een WK is het grootste podium waarop je actief kan zijn. En ook door te kijken op televisie kan je wat leren."
In maart speelt Oranje de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. Voor Flekken is het nog even afwachten of Ronald Koeman hem oproept om deel te nemen aan de voorbereidingen.