WK-tegenstander Duitsland onder indruk van Steins en Smits

Luc Steins © NHV
De Duitse handbalploeg is onder indruk geraakt van de verrichtingen van de Nederlandse handbalploeg, en dan in het bijzonder van Luc Steins en Kay Smits.
De Nederlandse handballers spelen zaterdag in Polen hun tweede wedstrijd in de hoofdronde van het WK tegen Duitsland.

Sensationele ontwikkeling

De ontwikkeling van Oranje, dat voor het eerst sinds 1961 deelneemt aan een wereldtitelstrijd heeft indruk gemaakt bij de Duitsers, die tweevoudig Europees kampioen zijn. "Hun ontwikkeling is sensationeel", zei Kai Häfner, een van de internationals van Duitsland. "Ze hebben ook op enkele posities spelers van wereldklasse." Daarmee wijst hij naar Luc Steins en Kay Smits, de twee spelbepalende spelers van de Nederlandse handbalploeg.

Ervaring in de Champions League

Ook technisch directeur Axel Kromer van de Duitse handbalbond uitte zich in Polen vol lof over de ploeg van bondscoach Staffan Olsson en spelbepaler Luc Steins. "Zij hebben waarschijnlijk niet minder Champions League-deelnemers dan wij in hun ploeg. Complimenten aan de Nederlanders voor wat ze daar hebben opgebouwd." Luc Steins en Kay Smits spelen bij hun clubs elk jaar meerdere duels in de Champions League en zijn regelmatig deelnemer aan de Final4, de Europese handbalfinale van de Champions League. Steins speelt in Parijs bij PSG, Smits speelt in de Bundesliga bij SC Magdeburg. Smits won met de Duitse club in 2021 en 2022 het wereldkampioenschap voor clubteams.

Donderdag tegen Qatar

Oranje verloor in de voorronde maar net van topland Noorwegen (26-27) en won eerder van Argentinië en Noord-Macedonië. In het hoofdtoernooi begint de ploeg donderdag tegen Qatar. Daarna volgen duels met Duitsland en Servië.