Wielerteam Parkhotel Valkenburg 'hofleverancier' van SD Worx

Wielerploeg SD Worx op trainingskamp © Raymond Kerckhoffs
Met de komst van talenten Mischa Bredewold en Femke Markus staan er nu vier rensters met een Zuid-Limburgse wieleropleiding onder contract bij SD Worx. Naast de twee jonge rensters begonnen ook Demi Vollering en Lorena Wiebes hun wielercarrière bij Parkhotel Valkenburg.
Het team van SD Worx, met vijf nieuwe rensters, werd dinsdag gepresenteerd in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.
Bekijk hier de beelden van de presentatie van wielerteam SD Worx

Lorena Wiebes

Topsprintster Lorena Wiebes, die dit jaar voor het eerst in het shirt van SD Worx fietst, stond van 2018 tot 2020 onder contract bij de opleidingsploeg Parkhotel Valkenburg. "Daar begon het allemaal. Mooi dat we met vier 'Parkhotelmeiden' nu bij dit team zitten. Ik denk dat Raymond Rol (ploegleider), best trots is op ons."

Ontwikkeling

Het Limburgse SD Worx werd al zes keer uitgeroepen tot beste team van de wereld. Als het aan algemeen manager Erwin Janssen ligt, komt daar een zevende titel bij. "We hebben vorig seizoen meer dan 20 overwinningen geboekt. Dat is veel, maar lang niet zo veel als ons grootste succesjaar. Toen hadden we 46 overwinningen. Dat heeft echt te maken met de enorme groei van het vrouwenwielrennen. Steeds meer mannenteams beginnen ook met een vrouwenploeg. Mede daardoor is het niveau de laatste jaren enorm omhoog gegaan. Dat is heel goed voor de sport, maar neemt niet weg dat we nog steeds de doelstelling hebben om de beste van de wereld te zijn."
Bekijk hier het interview met algemeen manager Erwin Janssen

Baby

Het team, dat in 2010 in Zuid-Limburg werd opgericht, richt zich komend jaar vooral op de Tour de Femmes met kopvrouw Demi Vollering. Daarnaast heeft het ook in de sprints een grote troef met Lorena Wiebes. Eén renster zal voorlopig niet in actie komen: Chantal van den Broek-Blaak. Zij verwacht in mei haar eerste kindje. "Alles gaat harstikke goed. Ik fiets nog steeds, maar dan meer als een wielertoerist", grapt de 33-jarige oud-wereldkampioen. Ze hoopt in december weer aan te sluiten bij de ploeg. "Ik kijk wel hoe het loopt. Misschien wordt het de hel om van huis te gaan als de baby er is óf lukt het fysiek niet meer om terug op niveau te komen. Maar in principe wil ik gewoon weer mijn rentree maken in het peloton."