Wielerteam SD Worx wil met Wiebes nóg meer winnen

De presentatie van de nieuwe ploeg van SD Worx © L1 (Kim Langeslag)
Het Limburgse profteam SD Worx behaalde vorig seizoen 20 overwinningen maar als het aan de ploegleiding ligt komen daar nog veel prijzen bij.
Met de komst van topsprintster Lorena Wiebes wil het team ook gaan meedingen naar sprintoverwinningen.

Presentatie

SD Worx presenteerde het team dinsdagmiddag in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Het team werd vorig seizoen uitgeroepen tot beste team van de wereld. Het is de zesde keer in zeven jaar dat de ploeg deze eretitel won.

Gele trui

Voorheen lag de focus van het team meer op een goed klassement. Zo werd kopvrouw Demi Vollering vorig jaar tweede in de Tour de Femmes. Vollering en het team hebben overigens nog steeds de ambitie om dit jaar geel geel te pakken in de Tour. Maar met Wiebes in het team gaat de focus óók naar de massasprints.

Lorena Wiebes

Wiebes start haar seizoen tijdens de UAE Tour op 9 februari. “Het is dan meteen mijn doelstelling om te winnen. Het is ook een goede manier om de lead-out te testen.’ Het team trok de Italiaanse Barbara Guarischi speciaal aan om Wiebes goed af te zetten bij de meet. Een van de doelen van Wiebes is om opnieuw een grote rol te spelen in Tour de Femmes.