Smits: 'Fans laten genieten van ons spel is ook belangrijk'

Kay Smits in actie voor het Nederlands team © Orange Pictures
De Nederlandse handballers spelen dinsdagavond op het wereldkampioenschap tegen Noorwegen om de groepswinst.
Beide ploegen zijn al zeker van de eindfase van het toernooi. De winnaar van het duel neemt ook nog eens twee belangrijke punten mee naar de volgende fase van het WK.

Mensen laten genieten van ons spel

Kay Smits uit Geleen vindt dat er naast de winst ook nog een andere doelstelling bij de wedstrijden van Oranje op dit WK is: "Als we in het veld staan zijn we gefocust op de prestatie, dat we die wedstrijd winnen. Maar het doel is ook om mensen te laten genieten van het spel en net zo naar het handbal te laten kijken zoals wij dat doen."

Door het vuur

Na de overwinningen op Argentinië en Noord-Macedonië is de stemming bij de Nederlandse handballers opperbest. "De sfeer zit er bij deze groep altijd goed in, wat natuurlijk ook ten goede komt in het veld", zegt Smits. De groep is al vanaf 2 januari bij elkaar. Tijdens de voorbereiding en ook aan het begin van het toernooi zijn we goed naar elkaar toe gegroeid: "We gunnen elkaar alles, iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Je vertrouwt ook op elkaar, zowel in als buiten het veld. Dan vertrouw je ook op de ploeg en ook op de prestaties die we leveren."

Volgende ronde Duitsland

De eerste drie van elke groep gaan door naar de hoofdfase van het wereldkampioenschap. Poule F van Nederland wordt dan samengevoegd met poule E waarin Duitsland nog ongeslagen zit. In de volgende fase van het toernooit komen Nederland en Duitsland elkaar dan tegen. Voor Kay Smits is dat zeker een duel om naar uit te kijken. Smits speelt in de Bundesliga bij SC Magdeburg. Hij gaat in de hoofdronde dan zijn Duitse clubgenoten Lukas Mertens en Philipp Weber tegen komen.