Volleybalsters Fast krijgen vrije doorgang kwartfinale beker

Afbeelding ter illustratie © PubliciteitVisie
Team Eurosped trekt zich per direct terug uit de eredivisie en het bekertoernooi. Dit betekent dat de volleybalsters van Fast uit Gennep automatisch geplaatst zijn voor de kwarfinale in het bekertoernooi.
Eurosped haakt af omdat de Stichting Topvolleybal Twente en Salland niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

Weggevaagd

Alle resultaten van Eurosped in de competitie komen te vervallen en het team wordt per direct uit de stand verwijderd. Ook zal Eurosped niet meer uitkomen in het nationale bekertoernooi. Het team van coach Jeffrey Scharbaai stond na haar laatste wedstrijd achtste op de ranglijst.

Geannuleerd

ARBO Rotterdam/FASTuit Gennep zou eigenlijk komende woensdag aantreden in de achtste finale tegen de ploeg uit Vroomshoop. Dat duel is geannuleerd. De eredivisie bestaat na de terugtrekking van Eurosped uit nog 10 teams. De A-poule, die start na de reguliere competitie, blijft uit 6 teams bestaan. De B-poule zal uit 4 teams bestaan.

Gemis

Volleybalbond Nevobo onderzoekt of er aanpassingen nodig zijn in het resterende speelschema in de competitie. Hierover zal in dat geval afstemming zijn met de andere clubs. Algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo, vindt het ontzettend jammer dat het team teruggetrokken wordt. "Eurosped heeft ons de afgelopen dagen geïnformeerd over de ontwikkelingen. Wij betreuren het zeer dat een organisatie die zo lang onderdeel is geweest van het Nederlandse topvolleybal, en vele successen heeft geboekt, zich nu moet terugtrekken."