'Blij met realiteit van Velázquez over positie Fortuna'

Julio Velázquez langs de lijn bij Fortuna Sittard - PSV © Orange Pictures
Fortuna pakte zondag een punt tegen PSV. Ondanks dat resultaat waren de gasten van Tafel Voetbal kritisch over de Sittardenaren: "Je ziet geen fatsoenlijke spelopbouw", zegt oud-speler Mario Eleveld.
Maurice Graef is wel blij met het realisme van trainer Julio Velázquez, die na afloop vooral keek naar de positie van Fortuna ten opzichte van de onderste plaatsen. "Een tijdje geleden ging het bij Fortuna over het linkerrijtje, maar dit team moet er vooral zorgen dat ze erin blijven."

Mentaliteit

Roberto Lanckohr, oud-speler van Fortuna, vond het mooi dat de Sittardse club een punt pakte, maar was ook realistisch. "Ze hebben met geluk een punt gehaald, omdat PSV de kansen verzuimde af te maken. Het voetbal van Fortuna is de laatste weken niet goed. Als je alleen op mentaliteit een wedstrijd in gaat, red je het niet in de Eredivisie." Ook Eleveld ziet veel mogelijke verbeterpunten in het Fortuna-spel: "Je ziet geen fatsoenlijke spelopbouw. Ze hebben twee kansen gehad en die hebben ze gemaakt. Burak Yilmaz stond ook de hele wedstrijd op een eiland, maar heeft dan uiteindelijk wel de klasse om bij beide doelpunten betrokken te zijn", aldus de oud-speler in Tafel Voetbal.

Rode kaart

Graef verbaasde zich dan weer over de rode kaart van Dogan Erdogan. "Het was een aanslag van hem. Hoe kan iemand zo'n dwaze overtreding maken bij een 1-0 voorsprong", vraagt de oud-voetballer van onder meer Roda JC en VVV-Venlo zich hardop af.
De analisten spraken ook nog over het gedrag van Fortuna-trainer Julio Velázquez langs de lijn: