'Tonnen voor VVV-Venlo: Giakoumakis op weg naar Linssen'

Georgios Giakoumakis viert zonder shirt een van zijn treffers in het shirt van Celtic. © Orange Pictures
De transfer van voormalig VVV-Venlo-ster Georgios Giakoumakis van Celtic naar het Japanse Urawa Red Diamonds lijkt zeer dichtbij.
Dat is niet alleen goed nieuws voor de Griekse aanvaller, maar ook voor zijn voormalige werkgever uit Venlo: aangezien VVV bij zijn transfer naar Glasgow een doorverkooppercentage van naar verluidt 10 procent bedong, zijn er tonnen aan euro's onderweg naar de Koel.

Vier miljoen

Transfernieuwsgoeroe Fabrizio Romano meldt maandag dat Celtic en Urawa Red Diamonds een transfersom van 4 miljoen euro zijn overeengekomen. Details van de deal zijn logischerwijs niet bekend. Mocht dat bedrag kloppen, dan kan VVV dus op zo'n 400.000 euro rekenen.

Linssen

Voorwaarde is wel dat Giakoumakis zelf nog een akkoord bereikt met de Japanse club over zijn contract. Mocht de spits daar tekenen, dan wordt hij teamgenoot van Bryan Linssen. De 32-jarige aanvaller uit Neeritter speelde mede door blessureleed pas 3 duels in Japan.

29 VVV-goals

Giakoumakis verwierf bij VVV-Venlo in korte tijd een heldenstatus. Hij werd de eerste speler in de Eredivisie-historie die met de topscorerstitel aan de haal ging terwijl zijn club aan het eind van het seizoen degradeerde. In totaal scoorde hij 29 keer in 33 officiële duels. Bij Celtic scoorde Giakoumakis in anderhalf jaar 26 treffers in 57 duels.