Twee Limburgse gouden medailles op NK handboogschieten

Steve Wijler © George Deswijzen
De Limburgse handboogschutters hebben bij het NK Indoor in Den Bosch twee gouden, twee zilveren en een bronzen medaille veroverd.
In drie van de vier categorieën was er een Limburgse winnaar.

Recurve

Steve Wijler uit Horn had in de finale van het onderdeel recurve weinig problemen met Jonah Wilthagen. Wijler won drie van de vier sets en was daarmee duidelijk de sterkste (7-1). Bij de vrouwen moest Gabriela Schloesser uit Nuth in de finale het onderspit delven tegen Laura van der Winkel (2-6). In diezelfde categorie pakte Quinty Roeffen uit Horst de bronzen medaille. Ze won in de kleine finale van Ilona Hollander met 6-5.

Compound

Bij het onderdeel compound, waar de puntentelling gaat op basis van het aantal geschoten punten, was er ook Limburgs succes. Mike Schloesser uit Nuth won in zijn finale van Sil Pater met 148-145, met name door een sterke beginfase. Bij de vrouwen verloor Sandra van der Looij uit Weert de finale van Sanne de Laat met 144-136.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!