200 kilometer mountainbiken en gravelen in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg krijgt een nieuwe mountainbike route en een nieuw gravelroute © George Deswijzen
Zuid-Limburg krijgt een nieuwe mountainbikeroute en gravelroute.
Aan de twee routes van elk 200 kilometer worden op dit moment gewerkt. Vanaf mei kunnen de routes in gebruik worden genomen.

Valkenburg

De nieuwe mountainbike route van 209 kilometer is een combinatie van de mooiste al bestaande officiële mtb-routes in Zuid-Limburg. De route voert via Valkenburg naar Meerssen, over delen van de bekende routes in het Heuvelland naar Parkstad om vervolgens in Brunssum rechtsomkeert te maken richting Heerlen en Voerendaal waarna uiteindelijk in Valkenburg de finishlijn ligt.

Gravel

De gravelroute van 203 kilometer is een nieuw aangelegde route die gebaseerd is op de bestaande routes van de Gravel Series Limburg, Gravel Fondo Limburg en de gravel routes van Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg (MOZL). De start en finish van beide routes ligt bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.

Unieke uitdaging

“De routes zijn niet alleen vanwege de lengte bijzonder zwaar. De prachtige landschappen en de verschillende typen ondergrond in Zuid-Limburg maken deze routes een unieke uitdaging voor zowel topatleten die Limburg200 in één dag rijden, als gevorderde mountainbikers die er twee of drie dagen over doen”, zo legt projectleider George Deswijzen uit.

Opbrengsten

De routes zijn, afhankelijk van het weer, 365 dagen per jaar te rijden. Vanaf mei start de kaartverkoop via de website van Limburg 200. De opbrengsten van Limburg200 gaan naar Mountainbike Ontwikkeling Zuid Limburg voor de aanleg en het onderhoud van de Zuid-Limburgse MTB infrastructuur.