HandbaL Venlo eenvoudig langs BFC, V&L onderuit

Een actie uit de wedstrijd tussen HandbaL Venlo en BFC © PubliciteitVisie
De vrouwen van HandbaL Venlo hebben eenvoudig de derby tegen BFC gewonnen. De landskampioen won in eigen hal met 39-23 van de hekkensluiter uit Beek.
Vlug & Lenig uit Geleen ging zondagmiddag onderuit bij Venéco Velo uit Wateringen.

Duidelijk verschil

Als medekoploper was HandbaL Venlo vooraf al de topfavoriet voor de derby tegen BFC. De ploeg uit Beek pakte immers nog geen punt in de Eredivisie. Het verschil was zaterdagavond duidelijk zichtbaar in sporthal Craneveld. Bij rust stond het al 21-10 en dat verschil werd in de tweede helft nog groter. Uiteindelijk wonnen de Venlose vrouwen met 39-23.
Manon Zijlmans met een poging voor HandbaL Venlo © PubliciteitVisie

Zwakke helft

Vlug & Lenig kende zondagmiddag een zwakke eerste helft bij Velo. De vrouwen uit Geleen stonden halverwege met 18-10 achter. In de tweede helft kwam V&L beter voor de dag en werd het gat verkleind. Het verschil bleek echter te groot om nog kans te maken op een resultaat. De wedstrijd eindigde in 28-25 voor de ploeg uit Wateringen.

Stand

HandbaL Venlo staat samen met VOC bovenaan in de Eredivisie met 24 punten, V&L blijft zevende en BFC is na 13 wedstrijden nog steeds puntloos. Komende zaterdag staat er weer een Limburgse derby op het programma. Dan ontmoeten V&L en BFC elkaar in Geleen. HandbaL Venlo gaat diezelfde avond op bezoek bij Quintus.