Een echte Max Verstappen aan de muur

Bijzondere momenten van Verstappen vereeuwigd © L1 (Maurice Jessen)
Voor de raceliefhebbers is het vanaf nu mogelijk om een echte Max Verstappen thuis aan de muur te hangen.
Tijdens de Interclassics in Maastricht toont Roger Hermans, eigenaar van de Max Verstappen Store, een reeks schilderijen met daarop Max Verstappen.

Dutch GP Classics

De reeks schilderijen past prima in het thema van de autotentoonstelling: Dutch GP Classics. Verstappen wist de race op Zandvoort immers al twee keer te winnen.

Op zoek naar een kunstenaar

Toen Roger Hermans op zoek ging naar een schilder kon hij niet om kunstenaar Eric-Jan Kremer heen. "Eric-Jan heeft in het verleden ook al prachtige schilderijen van Jos Verstappen gemaakt. Het was meteen duidelijk dat we hem moesten hebben", licht Hermans zijn keuze toe.

Grote namen

Kunstschilder Eric-Jan Kremer is geen onbekende in de autosport. Hij behoort wereldwijd tot de succesvolste Formule 1-kunstenaars. Zo hangen werken van hem in de VIP-ruimtes van het circuit Silverstone. In het verleden heeft hij onder andere ook schilderijen van Michael Schumacher, Arie Luyendijk en Mika Häkkinen gemaakt.

Dynamiek en expressie

De schilderijen van Max Verstappen worden vooral gekenmerkt door felle kleuren, dynamiek en expressie. "Elk schilderij geeft een speciaal moment weer, vaak de emotie na een overwinning. Zo zien we een schilderij van de overwinning van Max op Silverstone, maar ook het behalen van de wereldtitel mag niet ontbreken", zegt Hermans.

Ieder exemplaar is uniek

Elk schilderij is uniek. De koper krijgt er een certificaat van echtheid bij. En wat voor de echte racefans misschien nog belangrijker is: het schilderij heeft de persoonlijke goedkeuring van Max Verstappen. "Alles wat we ondernemen gaat altijd in overleg met Max. Max moet er een goed gevoel bij hebben anders doen we het niet," zegt Hermans nog snel voordat hij een geïnteresseerde te woord staat.