Frijns begint Formule E-seizoen met gebroken pols

Robin Frijns in zijn bolide © ABT Cupra Team
Voor Robin Frijns is de start van het nieuwe Formule E-jaar uitgelopen op een teleurstelling. De Maastrichtenaar brak zijn pols bij een crash in de beginfase van de wedstrijd in Mexico-Stad.
Voor Frijns was het zijn eerste race bij het ABT CUPRA-team.

Stevig contact

Frijns begon vanaf P19 aan de wedstrijd op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Kort na de start van de race kwam de Maastrichtenaar stevig in contact met de Fransman Norman Nato. Door de klap sloeg het stuur uit Frijns zijn handen en brak hij zijn pols. Na zijn crash werd de coureur naar het ziekenhuis gebracht. "Het belangrijkste voor ons is nu dat Robin snel herstelt en terugkeert in het team, waarvoor we hem het allerbeste en een spoedig herstel wensen", zegt teambaas Thomas Biermaier.

Britse zege

De overwinning in de E-prix van Mexico-Stad ging naar de Brit Jake Dennis. Hij won voor de Duitser Pascal Wehrlein en de Braziliaan Lucas di Grassi.

Saoedi-Arabië

Over twee weken staan de volgende twee races op het programma. Dan vinden twee races plaats in Saoedi-Arabië. Of Frijns daar kan meerijden is nog niet duidelijk. Dat zal de komende dagen moeten blijken.