Video: Ook bij ADO duurt de wedstrijd voor MVV net te lang

Sven Blummel baalt na de late nederlaag © PubliciteitVisie
De pijn was zichtbaar bij MVV. Voor de zesde keer dit seizoen verlieten de Maastrichtenaren het veld met een teleurstellend resultaat door een late tegentreffer.
Tegen ADO Den Haag gebeurde het MVV vrijdagavond voor de derde wedstrijd op rij. Tegen VVV-Venlo, De Graafschap en ADO Den Haag begon MVV aan de laatste minuten van de wedstrijd met virtueel vijf punten in bezit, maar uiteindelijk kreeg de ploeg van Maurice Verberne de laatste drie wedstrijden maar één punt erbij op de ranglijst.

Frustratie

"Het begint wel een eigen leven te leiden", beaamt ook Verberne. "We hebben het erover gehad deze week, maar blijkbaar is het niet goed doorgedrongen." De teleurstelling was ook zichtbaar bij de spelers. "Het begint een patroon te worden en dat wil je niet", zegt Koen Kostons. "Het is echt frustrerend", vult Nicky Souren aan.
Bekijk de reactie van Nicky Souren na ADO Den Haag tegen MVV Maastricht:

Passing

Verberne gaf na afloop direct toe dat MVV niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde. "Ik vond ons niet goed begonnen, daardoor stonden we na tien minuten ook al op achterstand. We gaven hun de kansen en waren niet vast in de passing. We herstelden ons redelijk en kwamen op 1-1. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet en in de tweede helft zat er voor mijn gevoel meer in, maar ik miste een bepaalde overtuiging en geloof."

Eindpass

MVV mocht vrijdagavond in de Hofstad niet klagen dat het bij rust gelijk stond. De Maastrichtenaren hadden het moeilijk. Na rust had MVV meer de bal, maar met de name de eindpass was te vaak te matig om tot echte kansen te komen. De Sterrendragers schoten de hele wedstrijd ook maar twee keer tussen de palen. In het slotkwartier ging ADO nadrukkelijk op zoek naar de 2-1 en bezweek MVV onder de druk. "Zij gingen de lange bal spelen en daar hebben we moeite mee. We laten het ons een beetje overkomen." En dat terwijl de selectie er deze week over heeft gesproken, zegt Souren. "We hebben besproken wat het plan zou kunnen zijn als we het moeilijk zouden krijgen."

Koploper

En zo begint MVV aan 2023 met één punt. "Je had vier punten kunnen hebben", zegt Kostons. MVV zit dus even in een dipje en krijgt vrijdag Heracles koploper Heracles Almelo op bezoek in De Geusselt. "Dat is een wedstrijd op zich en een mooi affiche voor eigen publiek."