Roda JC met moeite gelijk tegen TOP Oss

Interim-trainer Remond Strijbosch © Orange Pictures
Roda JC heeft in het Parkstad Limburg Stadion met moeite een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Top Oss. De Kerkradenaren speelden met 1-1 gelijk tegen de Ossenaren, die het grootste deel van de wedstrijd met met een man minder speelden.
Romano Postema tekende in blessuretijd voor de gelijkmaker.

Snelle achterstand

Roda JC kwam in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar al na drie minuten op achterstand. Arbiter Martijn Vos floot voor een overtreding van Ted van de Pavert en wees naar de stip. Richonell Margaret schoot de bal buiten bereik van Moritz Nicolas in de linker bovenhoek. Vijf minuten later kropen de Kerkradenaren door het oog van de naald toen Rick Dekker de bal kreeg op de rand van het zestienmetergebied, maar zijn schot werd geblokt door een ploeggenoot.

Nauwelijks kansen voor Roda

Roda drong daarna wat meer aan, maar echte kansen bleven uit. Bryan Limbombe gaf een voorzet op Dylan Vente, maar die kon er niets mee en ook een schot van Lennerd Daneels ging naast het doel van TOP Oss. Halverwege de eerste helft ging Margaret met een lange solo op het Kerkraadse doel af. Hij haalde uit in het strafschopgebied, maar knalde de bal op de linkerkruising. Tien minuten voor rust moest Ted van de Pavert na een botsing met Arthur Allemeersch geblesseerd het veld verlaten om vervangen te worden door Florian Mayer.
Roda maakte weinig indruk tegen de ploeg uit Oss, de nummer voorlaatst van de Keuken Kampioen Divisie. Een voorzet van Boyd Reith ging via Roshon van Eijma over de achterlijn en leverde een hoekschop op. Kort daarna zorgde Roda voor gevaar voor het doel van Thijs Janssen, maar de voorzet van Daneels vloog voorbij de benen Dylan Vente.

Rood voor Piqué

Met nog vijf minuten te gaan in het eerste deel van de wedstrijd ging Lorenzo Piqué in de fout in een poging Lennard Hartjes de bal af te pakken. Hij kon met rood de kleedkamer opzoeken.
Een lange bal op Daneels werd door doelman Janssen opgevangen en de buitenspeler kopte daarna de bal over het doel. Roda slaagde er niet tegen de tien spelers van Oss voor rust de stand in evenwicht te brengen.

Tweede helft

In de kleedkamer van de Kerkradenaren zullen in de rust ongetwijfeld harde woorden gevallen zijn. Het team liet in de eerste 45 minuten weinig zien en het publiek morde. Ook na de hervatting was het wachten op kansen. Vente kopte een voorzet naast en een uithaal van de voor Reith ingevallen Arjen van der Heide werd door doelman Janssen gekeerd.

Roda aanvallend machteloos

Roda JC kon geen potten breken tegen de bezoekers, ondanks het overwicht in mankracht. Invaller Romano Postema kreeg een grote kans gelijk te maken, maar tikte de bal voorlangs en doelpogingen van Van der Heide en Sami Ouaissa een kwartier voor tijd werden geblokt. Het team van interim-trainer Remond Strijbosch probeerde in de resterende tijd de stand in evenwicht te brengen, maar was aanvallend machteloos. Van der Heide raakte een afvallende bal verkeerd, Limbombe schoot van afstand naast en Jamil Takidine knalde de bal hoog over het Osse doel.

Gelijkmaker in blessuretijd

In de vijfde minuut van de blessuretijd wist Roda JC met een slotoffensief alsnog de gelijkmaker te scoren. Romano Postema kopte de 1-1 tegen de touwen en bezorgde zijn team een punt. De Kerkradenaren blijven met 25 punten negende in de Keuken Kampioen Divisie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!