Verberne beste trainer tweede periode

Maurice Verberne wijst MVV de weg. © Orange Pictures
Vrijdag is de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie gestart. En dus zijn de 'bronzen prijzen' van de voorgaande periode bekend: MVV-trainer Maurice Verberne is de winnaar in de categorie Beste Trainer van de tweede periode.
Verberne staat met MVV Maastricht derde in de Eerste Divisie met 34 punten. Een knap resultaat, vorig jaar eindigde de ploeg uit Maastricht op de 16e plaats. Verberne wist de award wel te waarderen. "Hier spreekt waardering uit", aldus de MVV-trainer.

Van interim naar Hoofdtrainer

Verberne begon afgelopen zomer officieel als hoofdtrainer bij MVV, al was hij al sinds maart 2022 actief als interim-trainer. De oud-voetballer begon zijn trainerscarrière bij MVV. Hij ging in 2009 aan de slag als trainer van Jong MVV, waarna hij bij het eerste elftal actief was als interim- en assistent-trainer. Verberne leerde de club kennen als profvoetballer, hij speelde als centrale verdediger 48 wedstrijden voor de Sterrendragers.
Vrijdagavond speelt Verberne met zijn ploeg tegen ADO Den Haag.

Bronzen prijzen

MVV-doelman Romain Matthys greep naast de prijs van beste keeper in de tweede periode. Die was voor PEC-doelman Jasper Schendelaar.