MVV verliest door late treffer in Den Haag

Koen Kostons heeft vanaf elfmeter de 1-1 gescoord © Publiciteitvisie (Frank Kerbusch)
MVV is de derde periode met een nederlaag begonnen. Op bezoek bij ADO Den Haag werd met 2-1 verloren door een late treffer van ADO-verdediger Tyrese Asante in de 88e minuut. Vorige week gaf MVV in de 90e minuut een zege uit handen tegen De Graafschap.
In Den Haag gingen de ploegen vrijdagavond rusten bij een 1-1 stand. Na de pauze had MVV het betere van het spel, maar moest voor de tweede keer op rij een tegentreffer in de slotminuten incasseren.

Verberne

Vooraf was er nog wel een prijsje voor de Maastrichtse club. Trainer Maurice Verberne werd verkozen tot beste trainer van de tweede periode en nam het bronzen schild in ontvangst. Zijn collega bij ADO, Dick Advocaat, had een paar zieke en niet fitte spelers, maar bracht een heel behoorlijk team op de been. Met onder andere spits Thomas Verheydt en keeper Luuk Koopmans. Daryl Werker bleef op de bank.

Eerste helft

De score werd geopend binnen tien minuten. Ex-MVV'er Thomas Verheydt passeerde Romain Matthys eenvoudig nadat de twee centrale MVV-verdedigers, Matteo Waem en Rein van Helden niet ingrepen. Na ruim 20 minuten kwam MVV meer in het spel en werd ook de eerste goede aanval op de natte grasmat gelegd. MVV werd brutaler maar meer als twee corners leverde dat nog niet op.
Net voor het rustsignaal ging Ruben van Bommel tegen de grond binnen de zestien. MVV mocht een strafschop nemen en Koen Kostons liet die kans niet onbenut, 1-1 (45').

Ongewijzigd

Beide teams gingen na rust verder met dezelfde spelers als in de eerste helft. MVV voetbalde goed bij de hervatting en kreeg via Nicky Souren een beste kans. Zijn schot ging over (58'). Inde 70e minuut was Ruben van Bommel dicht bij de 2-1. Een vlammend schot raakte de paal. Even later werd een doelpunt van Koen Kostons afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant werd een goal van Verheydt afgekeurd omdat de spits doelman Matthys hinderde. Zo leek de stand onveranderd te blijven, totdat in de slotminuten ADO MVV alsnog met lege handen terugstuurde naar Maastricht. Een voorzet werd door de Haagse verdediger Asante binnengekopt.

Programma

MVV blijft ondanks de nederlaag derde op de ranglijst, maar de vraag is hoe lang de Maastrichtse ploeg nog in de Top-3 zal vertoeven. Volgende week speelt MVV in De Geusselt tegen de huidige koploper van de Eerste Divisie, Heracles. De ploegen die net onder MVV staan, komen zondagmiddag (Almere City - Willem II) of maandagavond (FC Eindhoven - FC Den Bosch; Jong PSV-VVV Venlo) pas in actie. Zondag staat ook de topper op het programma: Heracles Almelo - PEC Zwolle. Afhankelijk van de resultaten van Eindhoven, Almere en VVV zal de plek op de ranglijst na maandagavond bekend zijn.