Handballer Schmeits: 'Heb hard getraind om dit te bereiken'

Rob Schmeits tijdens de training van Oranje © L1 (Maurice Jessen)
Nederland begint vrijdag aan het het wereldkampioenschap handbal in Polen. De ploeg bestaat voor een groot deel uit Limburgse handballers.
In het team van Oranje zit een aantal gevestigde namen zoals Luc Steins, Kay Smits en Jasper Adams die al eerder op een eindetoernooi actief waren.

Hard getraind de afgelopen jaren

Voor Rob Schmeits uit Sittard wordt het de eerste keer dat hij met Oranje aan een groot toernooi begint. De speler van Lions is positief verrast dat hij op 28-jarige leeftijd tegen de beste spelers ter wereld staat. "Ik heb de afgelopen jaren hard getraind bij mijn club. Een aantal jaren geleden heb ik al eens een interland gespeeld, maar dat was toen met een selectie van spelers die in de Nederlandse competitie speelden", vertelt Schmeits aan de vooravond van het WK.

Poule

Nederland zit in een poule met Argentinië, Noord-Macedonië en Noorwegen. De eerst drie van de poule gaan door naar de hoofdronde van het toernooi. Oranje speelt vrijdag om 18.00 uur de eerste wedstrijd tegen Argentinië.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!