Roda tegen Oss: gehavende defensie, maar dezelfde intentie

Guus Joppen kopt in de wedstrijd tegen Jong AZ de bal weg. © Orange Pictures
Roda JC staat vrijdagavond tegen TOP Oss met minimaal twee andere namen aan de aftrap dan in de zwaar teleurstellende uitwedstrijd tegen Willem II van een week geleden.
In de defensie van de nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie ontbreken centrale verdediger Guus Joppen en linksback Terrence Douglas.

Op de tribune

Joppen viel in de voor Roda letterlijk kansloze uitwedstrijd in Tilburg (1-0 verlies) geblesseerd uit. De club wil niets over de ernst van de kwetsuur kwijt, maar duidelijk is dat hij vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion ontbreekt. Douglas zit dan eveneens op de tribune, omdat hij door zijn vijfde gele kaart van het seizoen automatisch tegen een schorsing opliep.

Vervangers

Xander Lambrix en Ted van de Pavert lijken de logische vervangers in het elftal dat nog altijd onder leiding staat van interim-trainer Remond Strijbosch. Hij neemt samen met Edwin Linssen, Roel Brouwers en Rein van Duijnhoven de honneurs waar sinds het vertrek van hoofdtrainer en technisch manager Jurgen Streppel. Voor beide posities zoekt Roda nog naar een opvolger.

Niet inzakken

Ondanks dat fanatiek druk zetten op de bal Roda tegen Willem II al na een minuut duur kwam te staan, heeft Strijbosch die spelopvatting nog niet opgegeven. "Dynamiek en energie horen bij het spel dat wij willen spelen, en horen bij de club Roda JC", zegt Strijbosch. "In eigen huis tegen TOP Oss inzakken lijkt mij niet de bedoeling."

Eindfase

In Tilburg kwam een pover Roda niet eens tot een doelpoging. Dat moet vanzelfsprekend vrijdag beter tegen de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie. "We moeten meer in de eindfase komen en we hebben in andere wedstrijden vaak genoeg laten zien dat we dat kunnen", aldus Strijbosch. "In eigen stadion moeten wij zeker dominant voetbal willen spelen. Ik proefde deze week op de training veel dynamiek en enthousiasme. Dat is het allerbelangrijkst in het voetbal."

Worst en soep

Waar de frustratie vaker van de gezichten van de Roda-spelers afdroop dan iedereen in Kerkrade lief is, liet de selectie woensdag bij een vrijwilligersavond van de club zich van een vrolijkere kant zien. Dylan Vente deelde er worsten uit, Lambrix serveerde er soep en reservedoelman Rody de Boer fungeerde als fotograaf. "Dat was erg fijn om te zien. De resultaten op het veld zijn natuurlijk teleurstellend, maar zo'n avond toont wel de kracht van en de passie voor de club aan."

Live

Of het Roda ook uit de negatieve voetbalspiraal helpt, zal onder meer vrijdagavond moeten blijken. De wedstrijd tegen TOP Oss begint dan om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.