VVV-Venlo uitgebekerd na verlies tegen FC Emmen

Lukas Zima van VVV-Venlo © Orange Pictures
VVV-Venlo is er niet in geslaagd de achtste finale van de KNVB beker te bereiken. De Venlonaren verloren in eigen huis met 2-3 van eredivisionist FC Emmen. Bij rust stond het team van Rick Kruys met 0-2 achter, maar VVV toonde veerkracht, kwam terug tot 2-2, maar ging in de slotminuut onderuit door een treffer van Miguel Araujo.
Het eerste schot op doel kwam van de voeten van Robert Klaasen. Zijn afstandsschot werd door de Emmen-defensie geblokt. Kort daarna probeerde Jari Vlak Richairo Zivkovic aan te spelen, maar die kwam niet tot een schot.

Emmen in aanvangsfase niet gevaarlijk

FC Emmen kwam wat beter in de wedstrijd, maar was in de aanvangsfase niet gevaarlijk. Een vrije trap van Diemers ging over het doel van Lukas Zima, die na blessureleed bij de Venlonaren tussen de palen stond. Na ruim een kwartier kopte Rick Ketting uit een corner maar net naast het doel van FC Emmen en ook Kees de Boer slaagde er niet in de bal het doel in te werken. Halverwege de eerste helft kreeg Emmen de kans om op voorsprong te komen. Mark Diemers knalde een van richting veranderde voorzet tegen de binnenkant van de paal en schoten van Richairo Zivkovic en Jari Vlak werden door de VVV-defensie geblokt of verdwenen over het doel.

Emmen op voorsprong

VVV had het lastig en kwam na een half uur spelen met 0-1 achter toen Jari Vlak een voorzet van Romeny Ole ter Haar binnen kon tikken. Drie minuten later mochten de Emmen-spelers opnieuw juichen toen Mark Diemers de bal vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de touwen schoot. VVV-Venlo kreeg op slag van rust via Nick Venema nog een kansje om de aansluittreffer te maken, maar moest met een 0-2 achterstand de kleedkamer opzoeken.

Tweede helft

VVV-Venlo zorgde voor het eerste gevaar na de hervatting, maar doelman Mickey van der Hart keerde het schot van Richard Sedlacek. Het stimuleerde de VVV-aanhang in De Koel het team aan te moedigen. VVV probeerde het tij te keren en joeg op de aansluittreffer. Ook Emmen probeerde via Lucas Bernadou de voorsprong uit te bouwen, maar Lukas Zima had geen moeite om zijn schot te keren en neutraliseerde vervolgens ook de doelpoging van Mohamed Bouchouari.

Aansluittreffer en gelijkmaker

Met nog een half uur voor de boeg maakte Daan Huisman de aansluittreffer. Rick Ketting kopte de bal uit een hoekschop door en Huisman werkte de bal bij de tweede paal binnen. VVV weerde zich kranig, bleef aanvallen en met nog een kwartier te spelen bracht Nick Venema met een snoeiharde uithaal de spanning terug in de wedstrijd: 2-2. De Venlonaren geloofden weer in een goed resultaat en voerden de druk op Emmen op. Kristoffer Kristinsson zag zijn schot op doel over de achterlijn verdwijnen en aan de overkant verdween een schot van Jasin-Amin Assehnoun in handen van doelman Zima.
Venema was in blessuretijd nog dichtbij de winnende treffer voor de Venlonaren, maar kon doelman Van der Hart niet verschalken.

Beslissing in slotminuut

In de slotminuut werkte de VVV-defensie de bal niet goed weg en maakte Miguel Araujo een einde aan de aspiraties van de Venlonaren door de bal in het doel van Zima te schieten, VVV-Venlo een 2-3 nederlaag te bezorgen en daarmee de laatste van de Limburgse clubs in de beker uit te schakelen.