Video: Hoe kan MVV de late tegendoelpunten voorkomen?

Nicky Souren na zijn doelpunt tegen De Graafschap, afgelopen vrijdag © Orange Pictures
Het seizoen van MVV kent dit seizoen weinig negatieve kanten. Een klein smetje is het aantal punten dat MVV verspeeld heeft in de laatste minuten van een wedstrijd. "Dat is heel moeilijk te trainen", zegt speler Nicky Souren.
Souren was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

De Graafschap

MVV verspeelde afgelopen vrijdag de zege tegen De Graafschap in de slotminuut van de wedstrijd. Door een doelpunt van de ploeg uit Doetinchem werd het geen 2-1, maar 2-2 in De Geusselt. "Dat heeft te maken met winnaarsmentaliteit. Als je in de laatste minuut een corner tegen krijgt moet je alles doen om die bal weg te werken en dat gebeurt dan niet", zegt Souren over de late tegengoal.

Negen punten

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat MVV de zege in slotseconden weggaf. De Maastrichtenaren verspeelden negen punten door tegendoelpunten na minuut 85. In vier wedstrijden gaf MVV zelfs de zege uit handen. Souren zegt dat het een aandachtspunt is: "Je ziet dat het na minuut 70 minder wordt." Souren noemt een mogelijke oorzaak voor de late tegendoelpunten. "We hebben een kleine selectie waardoor we niet echt kunnen wisselen. Het ligt eraan wie erin komt en of hij in vorm is. We weten dat het een struikelblok kan gaan worden."
Over zijn eigen seizoen is Souren tevreden. "Het gaat lekker. Ik heb vijf doelpunten gemaakt en ben belangrijk voor het team."