VVV neemt talentvolle back Lathouwers over van AZ

Robin Lathouwers in het shirt van Jong AZ. © Orange Pictures
Rechtsback Robin Lathouwers maakt per direct de overstap van Jong AZ naar VVV-Venlo
Hij ondertekent in de Koel een contract tot de zomer van 2025. In die verbintenis is ook een optie voor een extra seizoen opgenomen. Maandagmiddag staat Lathouwers al met zijn nieuwe teamgenoten op het trainingsveld.

Aanvoerder

Lathouwers was bij AZ een van de aanvoerders in het beloftenelftal, dat achtste staat in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde nooit in de hoofdmacht van de Alkmaarse club, maar kwam wel liefst 56 keer in actie voor Jong AZ. Van die 56 duels waren er 17 in het huidige seizoen, waarin Lathouwers éénmaal scoorde en één assist leverde. Zijn contract bij AZ liep tot de zomer.

Agressiviteit

De komst van Lathouwers, die ook als linkervleugelverdediger kan spelen, biedt VVV extra opties op de relatief dun bezette backposities. "Met hem halen we een speler in huis die verdedigend zijn mannetje staat door zijn snelheid en agressiviteit", zegt technisch manager Willem Janssen. "Daarnaast gaat hij ook graag mee naar voren om het team van aanvallende impulsen te voorzien. Een speler met een winnaarsmentaliteit die ondanks zijn nog jonge leeftijd leiderschapskwaliteiten met zich meebrengt."

Bekerwedstrijd

Bij VVV wordt Lathouwers herenigd met Sem Dirks en Richard Sedlacek, waarmee hij ook al bij Jong AZ samenspeelde. VVV is de nummer zes in de Keuken Kampioen Divisie en ligt op koers voor deelname aan de play-offs aan het eind van het seizoen. Woensdag spelen de Venlonaren in eigen stadion een bekerduel tegen FC Emmen. Mogelijk is Lathouwers dan al van de partij.