Handbalroutinier V&L Ilya Belgareh scheurt kruisband

Ilya Belgareh scheurt kruisband knie © PubliciteitsVisie
Eigenlijk wist ze het al, maar het nieuws kwam deze week toch hard binnen. De 25-jarige dragende kracht van V&L, Ilya Belgareh, kreeg van de dokter te horen dat ze haar voorste kruisband heeft afgescheurd.
De hoekspeelster liep de blessure al op in december toen V&L tegen SEW aantrad. Pas deze week werd de ernst van de kwetsuur duidelijk. Over een paar weken zal de speelster uit Bunde geopereerd worden.

Aderlating

Trainer Edwin Janssen noemt het gemis van de routinier in zijn jonge team een grote aderlating. "Dit is een speelster die je niet zomaar kunt vervangen, zij brengt routine in het team en beschikt over een goede actie." Belgrareh is met haar 25 jaar de oudste van de ploeg en speelde in het seizoen 2017/2018 voor Metz Handball.

Tweede keer

Voor de handbalster wacht nu een lang revalidatietraject. "Ik heb het al eens meegemaakt, toen was het mijn andere knie. Dus ik weet wat me te wachten staat. Het zal zes tot negen maanden duren voordat ik überhaupt weer aan handbal kan denken. Ik hoop in november weer terug te zijn in het team."