Thomas Buitink: 'Lastig debuut maar toch een prima gevoel'

Thomas Buitink © Niels van Renen
Thomas Buitink beleefde in zijn eerste wedstrijd voor Fortuna Sittard een lastig debuut, vond hij zelf.
De onlangs van Vitesse overgenomen aanvaller hield aan de met 2-0 verloren thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles persoonlijk toch nog een prima gevoel over. "Ik stond weer lekker op het veld en heb het voor mijn gevoel niet slecht gedaan. Natuurlijk is het wel erg jammer dat we deze wedstrijd verliezen."

Samenwerking met Gladon

Buitink heeft zich de afgelopen week en ook tijdens de wedstrijd, prima kunnen optrekken aan routinier Paul Gladon. "Ik merk dat hij echt een harde werker is en de ballen ook nog eens goed kan verlengen. Het is heel erg fijn om met zo iemand samen te spelen. Ik kan me zeker aan hem optrekken en ook veel van hem leren. Dat is voor mijn ontwikkeling alleen maar goed", vond Buitink van zijn samenspel met Gladon in de tweede helft.

Bij rust al op achterstand

Buitink werd door trainer Julio Velázquez in de tweede helft in de ploeg gebracht. Toen stond de Sittardse ploeg al op een 2-0 achterstand. Buitink zag vanaf de bank dat zijn ploeggenoten in het eerste deel van de wedstrijd een paar kansen op de openingstreffer misten. Ploeggenoot Ivo Pinto gaf eerlijk toe dat Fortuna de eerste 45 minuten niet veel had laten zien en dat tegenstander Go Ahead Eagles alle tijd en ruimte kreeg om hun eigen spel te spelen.
Fortuna speelt zondag 15 januari weer een thuiswedstrijd. Dan komt PSV op bezoek in Sittard.