HandbaL Venlo maatje te groot voor V&L in derby

De vrouwen van HandbaL Venlo juichen na de overwinning © PubliciteitVisie
De speelsters van Cabooter HandbaL Venlo hebben dankzij een zeer sterke beginfase de Limburgse derby tegen V&L gewonnen.
De landskampioen uit Venlo liep in sporthal Glanerbrook in Geleen snel uit naar een stand van 2-8. V&L kwam in de tweede helft nog terug tot op zes punten, maar de overwinning voor HandbaL Venlo kwam geen moment in gevaar. Het werd in Geleen 27-34. Het was weer het eerste duel in de Eredivisie na drie weken winterstop.

Koploper

Het team van trainer Robin Gielen blijft door de overwinning medekoploper in de Eredivisie. Het Venlose team deelt deze plek met VOC uit Amsterdam dat zaterdagavond eveneens won van HV Quintus. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd al hebben de Amsterdammers een iets beter doelsaldo. In december verloor het Venlose team van VOC, de enige verliespartij voor de Venlonaren tot nu toe.

Ilya Belgareh

V&L dat gedeeld vierde staat in de Eredivisie, begon de wedstrijd slordig waardoor HandbaL Venlo kon uitlopen naar een stand van 3-11 na een kwartier spelen. Vooral routinier Ilya Belgareh uit Bunde werd gemist in het jonge team van trainer Edwin Janssen. De 25-jarige hoekspeelster van V&L wordt binnenkort geopereerd aan een gescheurde kruisband. Handbal Venlo ging rusten met een 10-17 voorsprong.
Een actie uit de wedstrijd tussen Vlug & Lenig en HandbaL Venlo © PubliciteitVisie

Schroom

In de tweede helft gooide V&L de schroom van zich af en speelde frivool handbal tegen de landskampioen. De jonge ploeg kwam terug tot 19-25. Handbal Venlo liet V&L niet verder inlopen en speelde beheerst naar een 27-34 overwinning.

BFC

De handbalsters van BFC verloren opnieuw hun wedstrijd. De ploeg van trainer Harold Nusser won dit seizoen nog geen enkel duel. Ook zaterdagavond lukte dit niet, het werd in Beek 22-26 tegen PSV.