Matig Fortuna begint tweede seizoenshelft met nederlaag

Fortuna-speler Rodrigo Guth in duel met zijn tegenstander © Niels van Renen
Fortuna heeft in een matige wedstrijd van Go Ahead Eagles verloren. In Sittard won de ploeg uit Deventer verdiend met 0-2.
Fortuna was in eigen stadion duidelijk de mindere ten opzichte van Go Ahead. De ploeg van Julio Vélazquez begon nog aardig aan de wedstrijd, maar na de 0-1 van Bas Kuipers dicteerde Go Ahead Eagles de wedstrijd. Nog voor rust werd het 0-2 via Bobby Adekanye. Van die achterstand kwam Fortuna niet meer terug.

Yilmaz en Gladon

De eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar was direct een belangrijk duel voor Fortuna. Een overwinning van de Sittardenaren zou een plek in het linkerrijtje opleveren, terwijl een nederlaag zou betekenen dat Fortuna nog steeds naar beneden moet kijken. Vélazquez koos voor een 4-4-2 opstelling met Burak Yilmaz en Paul Gladon als diepe spitsen. Fortuna begon stormachtig aan de wedstrijd en ging op zoek naar een snelle openingstreffer. Daar was Yilmaz het dichtst bij. Een knappe reflex van Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange voorkwam een treffer van de Turk.
Burak Yilmaz © Niels van Renen

Frustratie

Daarna kwam Go Ahead Eagles beter in de wedstrijd en nam het ook de leiding. Aanvoerder Bas Kuipers stond helemaal vrij en kon simpel 0-1 scoren. Tot woede van Vélazquez. Hij ramde uit frustratie de dug-out. De Deventenaren hadden daarna de controle en gingen op zoek naar de 0-2. Oud-Fortuna-speler Tesfaldet Tekie schoot nog naast, maar de tweede treffer viel even later alsnog. Een splijtende pass zorgde ervoor dat Bobby Adekanye oog in oog kwam te staan met Fortuna-goalie Ivor Pandur. De Nigeriaan was ijskoud en wipte de bal op slag van rust binnen: 0-2.

Lichtpuntje

Vélazquez zag dat Fortuna redelijk onmachtig was en bracht nieuwkomer Thomas Buitink en Rémy Vita binnen de lijnen bij de start van de tweede helft. De gewenste verandering kwam er echter niet. Go Ahead bleef eenvoudig de controle houden en Fortuna bracht aanvallend veel te weinig. Een lichtpuntje was de invalbeurt van Buitink. De aanvaller, die wordt gehuurd van Vitesse, bracht veel energie in de wedstrijd en liet ook voetballend wat zien.

Derde treffer

Go Ahead was een kwartier voor tijd nog dicht bij de 0-3. Een inzet van Oliver Edvardsen werd gekeerd door Ivor Pandur. Het was een van de spaarzame hoogtepunten in de tweede helft, waarin Fortuna geen enkele aanspraak maakte op een resultaat.

PSV

Fortuna blijft door de nederlaag op de twaalfde plaats staan met 15 punten. Volgende week zondag speelt Fortuna opnieuw een thuisduel. Dan komt PSV op bezoek.