Treffers Smits niet voldoende voor winst op Tsjechië

Kay Smits © Orange Pictures
Vier doelpunten van de uit Geleen afkomstige Kay Smits, hebben Nederland niet aan de overwinning tegen Tsjechië geholpen.
De ploeg van bondscoach Staffan Olsson boog in het Franse Le Mans met 33-30 voor Tsjechië. Oranje was woensdag ook niet opgewassen tegen olympisch kampioen Frankrijk (32-43).

In slotfase onderuit

Bij rust stond Nederland al met 17-12 achter tegen Tsjechië, een ploeg die ontbreekt op het WK. In de tweede helft wist Oranje zich dankzij treffers van Bobby Schagen, Jeffrey Boomhouwer en Kay Smits terug te knokken tot 23-24, maar in de slotfase liepen de Tsjechen weer uit naar drie doelpunten verschil.

Negen Limburgse treffers

De Limburgse internationals Rob Schmeits (2), Luc Steins (1), Jasper Adams (1), en Jorn Smits (1) scoorden ook in het duel tegen de Tsjechen.

WK vanaf 13 januari

Het Nederlands team bereidde zich in Frankrijk voor op het WK, dat in Polen en Zweden wordt gehouden. Dat toernooi begint voor de ploeg van Olsson op 13 januari met een wedstrijd tegen Argentinië. Noord-Macedonië en Noorwegen zijn de andere tegenstanders in de groep.