Guus Hupperts verhuist van Groene Ster naar KFC Diest

Guus Hupperts in het shirt van VVV-Venlo. © Orange Pictures
Voetballer Guus Hupperts gaat weer in België spelen. Hij tekent een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan KFC Diest verbindt.
De 30-jarige Hupperts heeft onder meer bij Roda JC, VVV-Venlo en AZ gespeeld.

Degradatiestrijd

Diest, dat in België uitkomt in de Derde klasse amateurs en daarmee op vergelijkbaar niveau speelt als Groene Ster in de Nederlandse Derde divisie, is op zoek naar voorhoedespelers om de ploeg te helpen in de strijd tegen degradatie.

Lokeren

Omdat Hupperts op alle posities in de voorhoede uit de voeten kan, was hij direct al interessant. Zijn ervaring in het Belgische voetbal als speler van Lokeren gaf de doorslag voor een bliksemtransfer die na een paar gesprekken rond kwam.

Respect

Zaterdag oefenen Groene Ster en KFC Diest in Heerlerheide tegen elkaar. Guus Hupperts zal daar niet in actie komen. De Belgen willen daarmee ook respect tonen voor hun tegenstander.

Debuut

De spelersagent die bij deze overgang betrokken is, laat weten dat de papieren voor de overschrijving van Hupperts nog in orde gemaakt moeten worden. Maar dit zal normaliter geen problemen opleveren, waardoor Hupperts op 14 januari kan spelen tegen Zwarte Leeuw.