Roda JC begint nieuwe jaar met nederlaag

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
Roda JC heeft in de eerste competitiewedstrijd van 2023 in de Keuken Kampioen Divisie een nederlaag geleden. De Kerkradenaren verloren in Tilburg met 1-0 van Willem II.
Roda JC begon slecht aan de wedstrijd. Michael de Leeuw lanceerde Elton Kabangu vanaf de middellijn. De spits stak het halve veld over en schoot nog voor het verstrijken van de eerste minuut de bal in het doel van Moritz Nicolas: 1-0.

Nicolas voorkomt grotere achterstand

Tien minuten later was Willem II dichtbij de 2-0. Lucas Woudenberg stuurde Kabangu weg, maar doelman Nicolas voorkwam met een fraaie redding een grotere achterstand. De Kerkradenaren waren na een kwartier spelen wat meer op de Tilburgse helft te vinden, maar kwamen pas halverwege de eerste helft met het eerste schot op het Tilburgse doel. Teun Bijleveld legde van een meter of twintig aan, maar schoot naast. Een voorzet van Boyd Reith was even later te kort voor Dylan Vente.
In het laatste deel van de eerste helft verkeek Kostas Lamprou zich bijna op een ongevaarlijke vrije trap. De bal stuiterde, maar de Tilburgse sluitpost pakte het leer daarna vast.

Meters naast

Willem II probeerde na rust het begin van de wedstrijd direct te kopiëren, maar de poeier van Lucas Woudenberg verdween meters naast het doel. Matthias Verreth probeerde het daarna van afstand, maar ook zijn schot ging naast. Vervolgens miste de vrije trap van Ringo Meerveld doel en Max Svensson zag zijn vrije trap, na een harde ingreep van Niek Vossebelt, door doelman Nicolas gekeerd.
Na ruim een uur spelen schoot aanvoerder Nils Röseler de bal van afstand naar Terrence Douglas, maar zijn voorzet bereikte Dylan Vente niet. Even later kwam het team uit Kerkrade goed weg toen Erik Schouten de bal van dichtbij over het lege Roda-doel schoot.

Dubbele wissel

Met nog ruim een kwartier te gaan, wisselde trainer Remond Strijbosch Nils Röseler en Lennard Daneels voor Florian Mayer en Arjen van der Heide. Kort tevoren probeerde Dylan Vente doelman Lamprou te verschalken, maar de verdediging van de Tilburgers greep goed in. Met een uitstekend blok voorkwam Teun Bijleveld daarna dat doelman Nicolas alle zeilen moest bijzetten om een Tilburgs schot te keren.

Geen enkele kans

Roda kreeg ook in het tweede deel van de wedstrijd geen kans om te scoren. Terrence Douglas ontving een gele prent en mag de volgende wedstrijd vanaf de tribune bekijken. Ook Boyd Reith liep tegen een gele kaart aan. In de slotminuten viel Joeri Schroijen in bij Willem II en kreeg na een overtreding van Jamil Takidine een vrije trap. Leeroy Owusu schoot en Nicolas tikte de vrije trap uit de hoek. Het bleef 1-0 en daarmee moest een machteloos Roda JC met lege handen huiswaarts keren.
Roda blijft met 24 punten negende in de Keuken Kampioen Divisie.