VVV-Venlo blijft steken op een gelijkspel

Doelpuntenmaker Nick Venema © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft thuis tegen Helmond Sport een 1-1 gelijkspel behaald. Nick Venema bracht de Venlonaren op voorsprong in de eerste helft, maar in de tweede helft scoorde Bram van Vlerken de gelijkmaker.
Met het gelijkspel blijft VVV staan op de zesde plek van de Keuken Kampioen Divisie.

Voortzetting goede serie

VVV-Venlo won vier van de laatste vijf wedstrijden en speelde één keer gelijk. Die ijzersterke reeks wilden de Venlonaren uiteraard een vervolg geven tegen het ambitieuze Helmond Sport, de nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie. Met de nieuwe trainer Bob Peeters en de technisch directeur Jurgen Streppel was er na twee minuten bijna een droomstart voor Helmond. Aanvaller Martijn Kaars kon pas op het allerlaatste moment gestopt worden door VVV-verdediger Rick Ketting.

Scorende Venema

Nick Venema moest dit seizoen genoegen nemen met de rol van succesvolle supersub. Maar nu aanvoerder en topscorer Sven Braken zes weken uit de roulatie is met een enkelblessure, kreeg hij de kans om zich vanaf de aftrap te laten zien. Het duurde een half uur totdat Venema zijn kans pakte. Zijn schot van afstand werd volledig verkeerd ingeschat door de doorgaans betrouwbare doelman Mike Havekotte met de voorsprong tot gevolg.

Matige tweede helft

VVV speelde geen sprankelende eerste helft, maar kwam daarbij niet in de problemen. Dat veranderde in de tweede helft, want VVV wist het niveau niet te verhogen, waar Helmond Sport dat wel voor elkaar kreeg. Na een lange periode van druk op het Venlose doel en het missen van grote kansen, kwam uiteindelijk de gelijkmaker verdiend tot stand via Bram van Vlerken. Hij knalde de bal laag over de grond langs de Venlose verdediging in de lange hoek.

Gemiste kans

De remise zal voelen als een gemiste kans in de jacht op de top drie. Met name het vertoonde spel en het gemis van Sven Braken stemde het publiek in De Koel niet tevreden. Maar met de zesde plaats nog steeds in handen en een reeks van zes wedstrijden op rij ongeslagen beleeft VVV nog steeds een goed seizoen.
Aanstaande woensdag speelt VVV thuis tegen FC Emmen de tweede ronde van de KNVB Beker. Die wedstrijd begint om 20:00 uur en is te volgen via L1 Radio.