MVV start 2023 met gelijkspel tegen De Graafschap

Afbeelding ter illustratie © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
MVV is ook in de eerste competitiewedstrijd van 2023 thuis ongeslagen gebleven. De Maastrichtse club speelde in een sfeervolle De Geusselt door een laat tegendoelpunt met 2-2 gelijk tegen De Graafschap
In een levendig begin waar net als de 'Angelside' ook het uitvak vol zat, had de ploeg uit Doetinchem in de openingsfase het betere van het spel. De eerste mogelijkheid was na zes minuten voor MVV: een schot van Lars Schenk werd nog geblokt.

Domper

Na ruim een kwartier een beste kans voor Charlison Benschop, maar zijn kopbal ging voorlangs. De ploeg uit de Achterhoek kwam in de 24e minuut toch op voorsprong, middenvelder Philip Brittijn passeerde MVV-doelman Romain Matthys. Dat was een fikse tegenslag voor de Maastrichtenaren. De ploeg van trainer Maurice Verberne ging iets opportunistischer voetballen en zette De Graafschap onder druk. De gasten zorgden een paar keer voor gevaar omdat MVV achterin ruimte weggaf.

Minutenspel

Nog net voor de rust trok MVV de stand gelijk. Koen Kostons bereikte op links de achterlijn en gaf de bal terug op Nicky Souren. De centrale middenvelder tikte de gelijkmaker achter doelman Hidde Jurjus. De twee ploegen waren amper aan de tweede helft begonnen of MVV kwam op voorsprong. Ruben van Bommel scoorde, opnieuw op aangeven van Koen Kostons nu vanaf rechts, de 2-1. Niet veel later had 'de aangever' de kans om de voorsprong te vergroten maar nu redde Jurjus knap op de kopbal van Koen Kostons.

Vermoeid

Rond het uur begonnen de krachten bij enkele MVV'ers weg te vloeien. De Graafschap-speler Basar Önal kreeg de kans op de 2-2 maar zijn schot ging over het doel van Matthys. Verberne wisselde aanvaller Ruben van Bommel voor Mart Remans in de 69e minuut. De 6400 toeschouwers zagen een spannende slotfase. De Graafschap probeerde de tegenstander vast te zetten, MVV loerde op de counter en bleef krampachtig overeind. Marko Kleinen kwam Sven Blummel vervangen en Clint Essers maakte zijn rentree, hij kwam voor Lars Schenk. Zo leek MVV weer een thuiswedstrijd met winst over de streep. te trekken. Maar in de 90e minuut kopte invaller Fortes de 2-2 binnen. Er volgden nog drie extra minuten waarin weinig opzienbarends gebeurde.

Schade

De schade blijft beperkt voor MVV, de nummer drie van de Eerste Divisie.Van de achtervolgers speelden FC Eindhoven en VVV gelijk, Willem II wint en komt dichterbij, Almere City verliest.
Nummer twee PEC Zwolle pakt drie punten en loopt verder uit op de Maastrichtenaren. Koploper Heracles speelt gelijk bij Jong AZ (1-1).