Fortuna Sittard begint aan drukke periode

Nieuwkomers Thomas Buitink (korte broek) en Stipe Radic (rechts) tijdens de training © L1 (Maurice Jessen)
Fortuna Sittard begint zaterdag tegen Go Ahead Eagles weer met het vervolg van de competitie.
De ploeg van trainer Julio Velázquez treft in eigen stadion een ploeg die evenveel punten heeft behaald, al lukte het Fortuna wel één overwinning meer binnen te halen dan de ploeg uit Deventer. Zowel Fortuna Sittard als ook Go Ahead Eagles hebben 15 punten verzameld.

Stijgende lijn

Bij de hervatting van de de competitie wil Velázquez graag de stijgende lijn van voor de winterstop doorzetten. De Spanjaard heeft de ploeg weggeleid uit de degradatiezone en wil nu doorpakken om de club zo snel mogelijk veilig te spelen. Tijdens de lange winterstop heeft hij zijn team in details meer naar zijn hand kunnen zetten. Toch geeft hij aan dat zijn ploeg niet veel zal verschillen ten opzichte van voor de winterstop.

Technische staf

Het programma dat Fortuna in januari krijgt voorgeschoteld is uiteenlopend. Na het gelijkwaardige Go Ahead Eagles krijgt de ploeg twee lastige tegenstanders: PSV en AZ. Maar tegen Heerenveen en Cambuur krijgen ze weer tegenstanders waar zeker een mooi resultaat tegen te behalen is. Trainer Julio Velázquez weigert echter om zo ver voor uit te kijken: "Ik concentreer met met mijn team op de eerst komende wedstrijd. Als die is afgesloten gaan we ons pas richten op de volgende tegenstander. Ik wil geen energie verliezen in het steeds vooruit kijken. Alleen de wedstrijd dit gaat komen is belangrijk."

Nieuwe mogelijkheden

Het vertrek van Mats Seuntjens geeft de Spaanse trainer kans om het spelsysteem in detail te veranderen. Met spelers als Burak Yilmaz, Paul Gladon en nieuwkomer Thomas Buitink zijn er genoeg mogelijkheden om het aanvallend doeltreffender te maken. In oefenduels speelde de Sittardse club al geregeld met twee spitsen. In dat geval zou hij Burak Yilmaz zelfs als een ver vooruitgeschoven aanvallende middenvelder kunnen spelen. Het belangrijkste doel is om genoeg aanvallende stootkracht te leveren, waarbij de linies strak op elkaar moeten blijven aansluiten.

Radic vult verdediging aan

Met Stipe Radic komt ontstaat er ook een extra optie in de verdediging. De 22-jarige, transfervrije Radic was de afgelopen weken op proef bij Fortuna en reisde ook mee op trainingskamp naar Turkije. Hij liet op trainingen en tijdens oefenwedstrijden een dusdanig goede indruk achter, dat Fortuna besloot om hem definitief vast te leggen. Velázquez liet zich één dag voor de wedstrijd niet over uit of Radic op een basisplaats in de verdediging kan rekenen.