Steins topscoorder in verloren oefenduel tegen Frankrijk

Luc Steins © Orange Pictures
Luc Steins was met zes doelpunten topscoorder aan Nederlandse zijde, in het met 43-32 verloren oefenduel tegen Frankrijk.
Oranje hield in Le Mans één helft gelijke tred met de zesvoudig wereldkampioen. Frankrijk leidde bij rust met 19-18 maar liep gaandeweg de tweede helft weg. Naast Luc Steins uit Voerendaal waren ook de Limburgers spelers Ivar Stavast , Evert Kooijman, Jasper Adams, Kay Smits en Rob Schmeits trefzeker.

Zonder Jorn Smits

Oranje speelde zonder de Geleen afkomstige Jorn Smits, die na een positieve coronatest uit voorzorg aan de kant bleef. Smits had twee weken geleden corona en testte vermoedelijk daarom opnieuw positief.

Voorbereiding op WK

Oranje bereidt zich in Frankrijk voor op het WK, dat in Polen en Zweden wordt gehouden. Dat begint voor de ploeg van bondscoach Staffan Olsson op 13 januari met een wedstrijd tegen Argentinië. Het is voor het eerst sinds 1961 dat de Nederlandse handbalmannen actief zijn op een WK. Dat dankt de ploeg aan een wildcard, waarmee de internationale bond IHF de ontwikkeling van Oranje, dat tiende werd op het EK, beloonde.
Zaterdag speelt Oranje nog een duel in Frankrijk, tegenstander is dan Tsjechië.