Poels: 'Normaal staat de Tour op mijn programma'

Wout Poels © Orange Pictures
Wielrenner Wout Poels gaat er van uit dat hij in juli de Ronde van Frankrijk rijdt.
De uit Blitterswijck afkomstige renner liet in 2022 de Tour de France links liggen in verband met de geboorte van zijn zoontje Casper Henk.

Trainingskamp in Spanje

In de podcast Live slow, ride fast van voormalig wielrenner Laurens ten Dam meldt Poels dat hij nog niet zijn exacte programma van 2023 weet, maar dat de grote lijnen wel duidelijk zijn. "Ik weet niet of ik het zeggen mag, maar normaal staat de Tour op mijn programma, zo heb ik begrepen", verklapt de wielrenner van Team Bahrain-Victorious. De in Monaco woonachtige wielrenner is op dit moment met zijn teamgenoten op trainingskamp in Spanje. Tijdens het trainingskamp zal het definitieve programma besproken worden.

Bolletjestrui zit nog steeds in mijn hoofd

Poels wil bij deelname aan de Tour graag nog een gooi doen naar winst in het bergklassement. "Ik zit eigenlijk ook nog een beetje met die bolletjesbrui in mijn hoofd. Ik zat er toen zo dicht bij. Een bergtrui is leuk in de Giro of Vuelta. Maar als je hem in de Tour kunt winnen is dat wel heel erg vet", geeft Poels aan. In de Tour van 2021 reed hij tot en met de laatste bergrit in de bolletjestrui. Tourwinnaar Tadej Pogacar nam de trui toen op het laatste moment van hem over. Op de slotklim waren dubbele punten voor de bolletjestrui te verdienen.
Pogacar won de etappe met aankomst op Luz Ardiden, waardoor Poels zijn trui uiteindelijk moest inleveren.