Komst coach prioriteit bij Roda JC: 'Play-offs blijven doel'

De spelers van Roda JC vieren een doelpunt. © Orange Pictures
In de zoektocht naar een nieuwe coach én een nieuwe technisch manager legt Roda JC op dit moment de prioriteit bij de komst van een nieuwe hoofdtrainer.
"Onze doelstelling in de aankomende maanden is het halen van de play-offs, en we zoeken iemand die daar direct invloed op kan hebben", legt algemeen directeur Jordens Peters uit. Dat wil niet zeggen dat er op heel korte termijn witte rook te verwachten valt in Kerkrade.

Rolverdeling

Voorlopig is namelijk Remond Strijbosch de interim-hoofdtrainer. De voormalig assistent van de vertrokken Jurgen Streppel beschikt over alle vereiste trainerspapieren, waardoor Roda niet verplicht is halsoverkop een nieuwe trainer te halen. "We hebben de afgelopen week met de staf afspraken gemaakt over de rolverdeling", zegt Peters. Op het veld wordt Strijbosch geassisteerd door Edwin Linssen, Roel Brouwers en Rein van Duijnhoven. Peters is zelf het aanspreekpunt voor technische zaken.

Technisch

Dat betekent dat Peters in de transferperiode ook met zaakwaarnemers en spelers in de weer is. Daarbij wordt hij ondersteund door een technisch hart waar ook de stafleden, hoofdscout Toine van Mierlo en RvC-adviseur Sef Vergoossen deel van uitmaken. Tot en met 31 januari kunnen nieuwe spelers gehaald worden, of kan Roda zelf spelers van de hand doen.

Versterking

Peters wil niets kwijt over Roda's transferpolitiek in de aankomende weken. Duidelijk is echter dat áls er versterking komt, dat het dan een middenvelder zal zijn. Roda slaagde er in de zomer niet in de gewenste controlerende middenvelder vast te leggen en loste dat sindsdien op door met Teun Bijleveld of Lennard Hartjes op die positie te spelen. De Koempelclub kan daar desalniettemin een extra kracht goed gebruiken.
Roda JC-middenvelder Teun Bijleveld in actie tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo. © Orange Pictures

Verhuren

Verder komen er, naar verluidt, enkele Roda-spelers in aanmerking voor een verhuurperiode. Vooral in de achterhoede komen enkele contractspelers weinig aan spelen toe. De aankomende weken moet blijken of interessante clubs zich melden om spelers tijdelijk over te nemen.

Moeilijker

Het is ondertussen onwaarschijnlijk dat Roda op korte termijn een nieuwe technisch manager aanstelt. "Daar nemen we iets meer tijd voor", zegt Peters, die aangeeft dat die zoektocht 'iets moeilijker' verloopt dan de zoektocht naar een nieuwe trainer. "Je hebt daarbij te maken met de mogelijkheden én de onmogelijkheden van de club. Tegelijkertijd vinden we dat we ook op bepaalde vlakken al veel technische kennis in huis hebben."

Willem II-uit

Roda vervolgt, na een korte winterstop van drie weken, vrijdag het Keuken Kampioen Divisie-seizoen in Tilburg. Daar is nummer zeven Willem II de tegenstander van het als negende geklasseerde Roda. De wedstrijd is vrijdag vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.