Fortuna richt pijlen in principe alleen op box-to-box-speler

Het Fortuna Sittard Stadion. © Orange Pictures
Een middenvelder met veel loopvermogen is op dit moment de enige resterende transferwens voor Fortuna Sittard, dat zich al versterkte met aanvaller Thomas Buitink en verdediger Stipe Radic.
Als er nog een zogeheten box-to-box-speler, een middenvelder die de volledige ruimte tussen de beide strafschopgebieden kan bespelen, bij komt, is volgens technisch manager Sjoerd Ars de selectie compleet. "Al loeren we natuurlijk altijd op buitenkansjes."

Vacatures ingevuld

Tijdens het trainingskamp van Fortuna in Turkije in december, gaf Ars al aan dat een centrale verdediger én een speler die rondom de spitspositie kan spelen, topprioriteiten waren. Met de komst van Radic en Buitink heeft Fortuna die vacatures al vroeg in het transferwindow in weten te vullen.

Mogelijkheden achterin

"Radic geeft ons achterin de gewenste extra mogelijkheden, en Buitink kan als valse spits, spits én rondom een spits ingezet worden. Hij kan met zijn loopacties iets toevoegen", legt Ars uit. Daarnaast zou hij dus op het middenveld ook een 'loper' willen contracteren. "Onze selectie kan zo'n type gebruiken." Fortuna liet ondertussen captain Mats Seuntjens vertrekken.

Volgende stap Musaba

Richie Musaba, die door Fortuna in de eerste seizoenshelft zonder al te veel succes werd verhuurd aan TOP Oss, is sinds kort weer onderdeel van de selectie van Julio Velázquez. Het is reëel dat hij binnenkort opnieuw bij een andere club op huurbasis aansluit, zegt Ars. "Die volgende stap bekijken we op dit moment nog. Hij traint nu bovendien ook voor het eerst onder deze trainer bij ons, misschien biedt hem dat ook nieuwe kansen."
Fortunees Richie Musaba tijdens één van zijn in totaal vier optredens in het shirt van TOP Oss. © Orange Pictures

Geen interesse

Geruchten over een abrupt vertrek van de Spaanse verdediger Ximo Navarro, die vorige week in Spaanse media opdoken, worden door Fortuna naar het rijk der fabelen verwezen. De club zegt ook nog geen kennis te hebben genomen van concrete interesse in reservedoelman Yannick van Osch. Hij raakte eerder dit seizoen zijn basisplaats kwijt en gaf onlangs aan open te staan voor een transfer wanneer zich in januari een interessante aanbieding zou voordoen.

'Minder mutaties nodig'

Al met al verwacht Fortuna geen spectaculaire ontwikkelingen tot het eind van de transferwindow, die in Nederland op 31 januari sluit. "We hebben al vroeg kunnen toeslaan", zegt Ars over het vastleggen van Radic en Buitink. "Daardoor zijn de komende weken minder mutaties nodig dan in voorgaande seizoenen het geval was. Ik verwacht dat het nu minder druk wordt."

Go Ahead-thuis

Fortuna, op dit moment twaalfde op de ranglijst, hervat na zo'n twee maanden zonder competitieduel aanstaande zaterdag het Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat duel is dan vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.