Oud-voetballer Bob Jongen overleden

Bob Jongen © RTV Parkstad
Voormalig voetballer Bob Jongen is overleden. Hij is 95 jaar geworden.
Bob Jongen groeide op in Kerkrade was in de jaren '50 aanvaller bij onder meer Roda Sport, Alemannia Aachen en Fortuna'54.

Trainersdiploma

Tijdens zijn jaren in Aken behaalde hij ook trainersdiploma's aan de beroemde Sporthogeschool in Keulen. Later, na zijn actieve loopbaan, was hij ook eigenaar van de beroemde uitgaansgelegenheid Le Caveau in Geleen.
Bob Jongen (linksboven) voor aftrap van een wedstrijd van Roda Sport. © Archief Roda JC Museum

Voetbaldier

Jongen bleef nog lang actief in de voetbalwereld. Zo was hij scout voor Roda JC. Hij had een uitstekende verhouding met Nol Hendriks, met wie hij jarenlang op zoek ging naar interessante en talentvolle spelers. Ook was hij als scheidsrechtersbegeleider actief bij de thuiswedstrijden van de Kerkraadse club, waar hij ook dit seizoen nog iedere thuiswedstrijd bezocht.

Wereldsterren

In 2018 vertelde Jongen zijn levensverhaal aan wijlen Lex Nelissen in het programma Lex ontmoet…bij RTV Parkstad. Onder meer over spelen tegen wereldsterren als Franz Beckenbauer en Garrincha én het scouten van spitsen van John van Loen en Arouna Koné voor Roda JC.
Kijk hier naar de uitzending van Lex ontmoet….

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!