Megens prolongeert nationale titel op achtervolging

Brian Megens tijdens zijn snelle rit op het NK © Orange Pictures
Wielrenner Brian Megens heeft zijn nationale titel op de individuele achtervolging geprolongeerd.
Op de wielerbaan in Apeldoorn verpulverde de Maastrichtenaar de concurrentie. Hij was maar liefst elf seconden sneller dan de nummer twee, Mouris Wessel. De winnaar van het brons Cesar Beilo, moest 23 seconden toe geven op de winnende tijd van Megens.

Snelheid

Met zijn tijd van 4 minuten, 16 seconden en 199 duizendsten minuten was hij bovendien ruim vier seconden sneller dan zijn tijd van vorig jaar. De 32-jarigeMegens reed met een gemiddelde van meer dan 56 kilometer per uur zijn vier kilometer op de wielerbaan van het Omnisport in Apeldoorn.
Megens is tevreden over zijn gereden tijd en de progressie die hij heeft gemaakt: "Onder deze trage omstandigheden die op de baan heersten ben ik zeer tevreden met de huidige vorm. Met deze tijd zit ik maar een fractie van mijn persoonlijk record af." Megens reed zijn beste tijd dit jaar tijdens het Europees kampioenschap in München 4:15,346 minuten.

EK

De specialist op de tijdrit en achtervolging hoopt dat hij met prestatie in de Nederlandse baanploeg voor het Europees kampioenschap wordt opgenomen. In 2022 reed Megens op Europese titelstrijd als debutant naar een vijfde plaats. In 2023 wordt het EK verreden op één van de snelste banen ter wereld. " Ik wil in Grenchen dan graag laten zien waar toe ik ik staat ben," besluit een gemotiveerde Megens.
Megens werd dit jaar in Emmen ook al nationaal kampioen tijdrijden bij de elite zonder contract.