Jerry 'Electric' Hendriks praat alleen nog over darten

Afbeelding ter illustratie
Hij stond zelf twee keer op het podium in dartwalhalla Alexandra Palace, maar tegenwoordig staat zijn carrière op een lager pitje. Wel is Jerry Hendriks nog bijna dagelijks te zien als analist bij het WK Darts.
De 34-jarige Venlonaar gooide op het WK van 2017 zijn laatste pijlen op het hoogste dartpodium ter wereld. In de eerste ronde werd hij toen al uitgeschakeld door tweevoudig wereldkampioen Peter Wright. "Hij gooit 105 gemiddeld, dat is ook wel heel erg goed", herinnert Jerry Hendriks zich.

Liefde voor de sport

Die wedstrijd werd gespeeld in december 2016. Inmiddels zijn we zes jaar verder en gooit Hendriks zijn pijltjes nog in de kroeg met vrienden of op regionale toernooien. "De sport blijf ik geweldig vinden", geeft hij toe. Bovendien heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt: "Ik werk bij een dartgroothandel dus ik ben bijna fulltime bezig met de sport."

Overuren

Hoewel hij zelf niet actief is op het WK is het toernooi wel het hoogtepunt van de dartkalender, ook in huize Hendriks. Zo is hij al enige jaren actief als analist op televisie. "Een aantal jaar geleden zocht RTL een nieuwe analist, ik heb een middagje proef gedraaid en uiteindelijk zijn we nu hier", legt hij uit. Deze week is Hendriks iedere dag te zien als analist, nu bij Viaplay. "Ik bekijk wat de spelers dit toernooi al gedaan hebben, hoe ze op social media actief zijn en zoek uit of er nog iets bijzonders aan de hand is. Iets met hun pijlen bijvoorbeeld", zegt Hendriks. "Dat is gewoon genieten. Ik praat altijd graag over de sport. Of dat nou met vrienden is, met mijn vrouw op de bank of daar in de studio."

Comeback?

Gezien de houdbaarheidsdatum van verschillende darters sluit Hendriks een comeback nooit helemaal uit. "Ik kan over een jaar of vijf makkelijk nog eens een poging wagen om het WK te halen. Maar nu even niet. Ik wil ook investeren in mijn gezinsleven, daarbij is er een kleine op komst en daar geniet ik ook volledig van", aldus een lachende Hendriks die komende zomer dus voor het eerst vader zal worden.
Het WK staat nu nog niet bol van verrassingen, al kan daar woensdagavond al verandering in komen. Titelfavoriet Michael van Gerwen verschijnt in de tweede partij van de avond aan het dartboard voor zijn derde ronde-partij tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic. Hendriks ziet dat wel goed komen. "Ik denk dat Michael gewoon wereldkampioen wordt. Hij heeft het beste en meest constante jaar gedraaid."