Peelpush wint spannende derby met 2-3

Volleybalderby Fast-Peelpush © L1 (Maarten Omvlee)
In sporthal Pica Mare in Gennep werd de volleybalderby tussen Fast en Peelpush een onverwacht spannend duel.
Door twee sets te winnen pakte Fast het eerste competitiepunt van het seizoen. Peelpush won na een zinderende vijfde set (11-15) de wedstrijd met 2-3 en nam zo twee van de drie punten mee terug naar Meijel.

Geen makkie

Op voorhand leek het een makkelijke klus voor Peelpush om de laatste wedstrijd van het jaar te winnen bij Fast. De Gennepse thuisploeg had vanwege veel blessures nog geen punt gehaald in de elf voorafgaande duels, terwijl Peelpush een keurige zesde plaats innam. Toch was het verschil op de ranglijst niet terug te zien op het veld. Fast gaf vanaf minuut één vol gas. De ploeg van trainer Leenders, eveneens geplaagd door veel afwezigen, sleepte met moeite de eerste set uit hervat: 22-25. Daarna pakte het team van de Poolse trainer Ziema op eigen veld twee sets achter elkaar: 25-22/ 25-17.

Net geen eerste overwinning

Fast leek daarna op de eerste overwinning van het seizoensgebonden te stevenen. Peelpush rechtte echter knap de rug. Door te profiteren van teveel foutenkans de kant van Fast winnende gasten de vierde en vijfde set nipt: 23-25/11-15. Zodoende moest Fast zich zonder wedstrijdleider tevreden stellen met het eerste punt Vannues seizoen: de beloning voor twee keer setwinst.

Iedereen tevreden

Het eerste punt leverde bij Fast veel voldoening op. Door de niet aflatende teamgeest lijkt de ban eindelijk gebroken om volgend jaar betere resultaten te halen. Door de 2-3 winst en dus het halen van twee punten, blijft Peelpush het goed doen bovenin de eredivisie. Vandaar dat ook bij Peelpush tevredenheid overheerste na een wedstrijd die voor zo'n honderd toeschouwers spannend was tot de laatste seconde.