Roda neemt tijd voor opvolging Streppel: 'Nog geen gesprek'

Beeld van de wedstrijd Roda JC Kerkrade - Heracles Almelo. © Orange Pictures
Het is zeer aannemelijk dat Roda JC Kerkrade na de feestdagen met de huidige technische staf naar het duel tegen Willem II, op 6 januari, toewerkt.
Sinds Jurgen Streppel vorige week vertrok naar Helmond Sport, zit de club zonder hoofdtrainer en technisch manager. Algemeen directeur Jordens Peters geeft tegenover L1 aan dat Roda de profielschetsen inmiddels op orde heeft, maar er nog geen opvolger in de startblokken staat.

Strijbosch

Wat betreft de licentie-eisen voelt Roda ook geen druk. Streppels voormalig assistent Remond Strijbosch beschikt over alle benodigde trainerspapieren en is - voorlopig - de logische opvolger als eindverantwoordelijke. De kans is groot dat hij als eindverantwoordelijke op de bank zit in het eerstvolgende competitieduel, ondersteund door de assistenten Edwin Linssen, Roel Brouwers en Rein van Duijnhoven.

Nog geen gesprekken

De naam van de werkloze trainer en oud-Roda-speler Henk Fraser circuleerde al in het geruchtencircuit als opvolger van Streppel. Maar er is nog geen lijntje uitgegooid naar Fraser, noch naar een andere coach. "We hebben nog geen gesprekken met kandidaten gevoerd", aldus Peters. "Ik verwacht op korte termijn nog geen witte rook. Maar zeg nooit nooit", zegt de directeur, die na intern overleg wel een lijstje in gedachten heeft.

Geen dubbelfunctie

Duidelijk is dat Roda de taken van trainer en technisch manager niet langer combineren, zoals dat bij Streppel het geval was. Dat zei Peters in het L1 Voetbaldiner. "De keuze voor een dubbelfunctie had vooral met de persoon van Jurgen Streppel te maken. Hij had daar ervaring in en kon dat goed. Het was ook een budgettaire keuze. Maar je hebt nu een nieuwe situatie."