Doelman Van Leeuwen weer klaar om Oranje achterna te reizen

Thijs van Leeuwen in actie tegen Kroatië © Orange Pictures
Handbalgoalie Thijs van Leeuwen uit Beek staat opnieuw klaar om oranje achterna te reizen, nadat hij tijdens het Europees Kampioenschap vorig jaar nog tijdens het toernooi opgeroepen om af te reizen naar Hongarije.
Door een coronauitbraak binnen de Nederlandse ploeg moest het management in allerijl spelers uit Nederland oproepen.

Telefoontje op zijn werkplek

Thijs van Leeuwen kreeg op zijn werkplek op de Chemelot Campus via een telefoontje om zich zo snel mogelijk bij de groep in Hongarije te voegen. "Ik moest toen meteen de gebruikelijke zaken zoals paspoort en een coronatest regelen. Maar ik moest ook met mijn baas overleggen of ik mijn werk mee mocht nemen", legt van Leeuwen uit. Zijn werkgever ziet meteen in dat dit een unieke kans is voor zijn trouwe werknemer en stemt toe.

Medisch ontwerper

De doelman van de Belgische BENE-League ploeg Pelt is medische ontwerper van schedelimplantaten bij Xilloc in Geleen. Op een computer tekent hij nauwkeurig stukjes bot, die uiteindelijk bij mensen via een operatie in de schedel worden geplaats. Van Leeuwen heeft overleg met de chirurgen die implantaten van kunststof of titanium gaan plaatsen bij mensen die bijvoorbeeld door een ongeluk een trauma hebben opgelopen.

Wereldkampioenschap

Van Leeuwen is door bondscoach Staffan Olsson niet opgenomen in de selectie die in januari naar het wereldkampioenschap in in Polen en Zweden gaat. De doelman heeft zich wel voorgenomen dat als het Oranje hem nodig heeft, hij er wederom zal staan.