Video: Terugblik op het sportjaar 2022

Reginald Thal (links), presentator Maurice de Heus (midden) en Rob Ruijgh en Patrick Delait (rechts) aan tafel bij het L1 Sport Jaaroverzicht © L1
Het was opnieuw een bijzonder Limburgs sportjaar met de tweede wereldtitel van Max Verstappen, de handbaltitels van HandbaL Venlo en Kembit-Lions, het stoppen van Tom Dumoulin en ook bij de vier Limburgse betaald voetbalclubs was het allesbehalve saai.
In het L1 Sport Jaaroverzicht blikten analisten Rob Ruijgh (oud-wielrenner), Reginald Thal (oud-voetballer) en Patrick Delait (chef sport Dagblad de Limburg) terug op het sportjaar 2022.

Formule 1

Volgens Delait is de tweede wereldtitel van Verstappen hét sportmoment van het jaar. "Met name de ontknoping in Japan. Er was grote verwarring door het wazige regelement van de Formule 1."
Bekijk de terugblik op het Formule 1-jaar:

Wielrennen

Het grootste wielermoment van het jaar vanuit Limburgs perspectief was het stoppen van Tom Dumoulin. Oud-wielrenner Rob Ruijgh over het stoppen van de Maastrichtenaar: "Hij gaf zelf ook al aan dat het vuur op een bepaald moment verdwenen was en dat moet je wel hebben als topsporter. Hij heeft een fantastisch palmares en veel mensen willen met hem ruilen."
Bekijk de terugblik op het wielerjaar:

Voetbal

In het Limburgs voetbal vond er een trainerskerkhof plaats. Met de ontslagen van Jos Luhukay (VVV-Venlo), Klaas Wels (MVV Maastricht) en Sjors Ultee (Fortuna Sittard) en het vertrek van Jurgen Streppel (Roda JC) was het allesbehalve rustig op voetbalgebied. De resultaten van de clubs die hun trainer ontsloegen zijn inmiddels wel beter. "Dat is toeval", zegt analist Reginald Thal. "99 van de 100 keer dat je een trainer ontslaat heeft dat nauwelijks effect."
Bekijk de terugblik op het voetbaljaar:

Sporters

De hele uitzending van het L1 Sport Jaaroverzicht, met ook gesprekken met handballer Jasper Adams, wielrenster Quinty Schoens en basketballer Sander Hollanders, is hier te zien.