Blaszka geniet van dochter Fleur en mist topsport niet

Jessica Blaszka en dochter Fleur © Kim Langeslag/L1
Voor voormalig worstelaarster Jessica Blaszka kwam dit jaar een droom uit. Geen enkele medaille kan op tegen de geboorte van haar dochter Fleur. Blaszka die vorig jaar besloot te stoppen met topsport, mist de vele trainingen niet.
Jessica Blaszka behaalde in haar carrière een bronzen medaille op het WK van 2015 en plaatste zich als eerste Nederlandse vrouwelijke worstelaar voor de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Dit lukte, mede door blessures, niet voor de Olympische Spelen van Tokyo.

Fleur

Bij haar afscheidsinterview vorig jaar december verklapte Blaszka haar grote ándere droom: moeder worden. In juli beviel ze van dochter Fleur. De worstelmat heeft ze niet gemist. Althans, het topsportleven mist ze niet. "Iedere keer dat afvallen, het was zo ontzettend zwaar. Blessures, het reizen, nee dat mis ik niet. Nu heb ik andere uitdagingen, bijvoorbeeld op tijd op mijn werk zijn", grapt ze. Of Fleur later als ze groot is, ook topsporter mag worden? "Tegenhouden kun je het niet, maar van mij hoeft het niet. Het is een harde wereld. Ik zou er nu niet aan moeten denken dat ze weken van huis is. Ik voel nu al hoe mijn moeder zich moet hebben gevoeld."

Druk

Blaszka is vooral blij dat ze verlost is van de druk. Vorig jaar zat ze bijvoorbeeld nog in de race om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. "Die druk is weggevallen en dat is wel heel fijn. Ik kan nu intens genieten van een avondje op de bank en knuffelen met Fleur." Blaszka zou in de toekomst nog best wel willen trainen bij haar club KSV Simson, maar ze heeft geen ambitie meer om naar toernooien gaan. "Ik heb heel veel respect voor vrouwen in de topsport die een kind krijgen en zich dan terug naar hun oude niveau knokken. Dat lijkt me ongelooflijk pittig, maar ook ontzettend knap."