Fortuna Sittard praat na winterstop met Julio Vélazquez

Julio Velázquez, de trainer van Fortuna © Orange Pictures
Fortuna gaat na de winterstop het gesprek aan over een eventuele verlenging van het contract van Julio Velázquez als trainer bij de Sittardse club.
Dat zegt Ivo Pfennings, algemeen directeur in het L1 Voetbaldiner.

Gesprek

Pfennings is tot nu tevreden over Veláqzuez. Onder zijn leiding staat Fortuna op de twaalfde plaats in de Eredivisie bij de winterstop. "Hij heeft het tot nu toe super gedaan. We hebben op voorhand vanuit beide partijen gekozen voor een contract van één seizoen. Na de winterstop, afhankelijk van hoe we ons gaan ontwikkelen en wanneer we ons veilig spelen, gaan we met elkaar in gesprek." Pfennings benadrukt dat er op dit moment ook gesprekken plaatsvinden. "Die vinden plaats op de achtergrond, maar je hoeft nu geen beslissing te nemen. Het is een bewuste keuze om in de tweede seizoenshelft met elkaar contact te hebben."

Dick Schreuder

De algemeen directeur keek in het L1 Voetbaldiner nog eens terug op de zoektocht naar een trainer. "Onze eerste keuze was Dick Schreuder. Daar hebben we twee gesprekken mee gevoerd. We waren positief over elkaar, maar hij koos er voor om toch bij PEC Zwolle te blijven. Toen hebben we op ons lijstje doorgeselecteerd en dat wilden we zorgvuldig doen, waardoor het iets langer duurde."

Specifieke trainer

Fortuna was op zoek naar een specifieke trainer. "We wilden iemand voor de groep hebben die er niet tussenstaat, maar een manager is. Dus iets meer autoritair trainingen geven, maar wel op een moderne manier. Met Sjors Ultee hadden we een trainer die de tegenstander analyseerde en veel beelden en data bekeek. Op basis van wat hij had opgebouwd, wilden we verder gaan. En dat doen we nu met Julio."

Mats Seuntjens

In de tweede seizoenshelft is Mats Seuntjens niet meer speler van Fortuna. Zijn contract werd in goed onderling overleg ontbonden en hij vond met RKC Waalwijk een nieuwe club. "Mats haalde niet alles eruit wat hij eruit kon halen. Dat heeft, denk ik, bij hem ook wel een bepaalde frustratie opgeleverd. Hij haalde de laatste maanden ook niet zijn niveau wat we van hem verwachten. Maar Mats is een fantastische voetballer en we verliezen in potentie onze beste speler."
Het L1 Voetbaldiner is hier te beluisteren en wordt op 1 januari vanaf 16:00 uur uitgezonden op L1 Radio.