'MVV spreekt in maart met KNVB over mogelijke promotie'

Erik Noor, algemeen directeur MVV © L1
Mocht MVV Maastricht in maart meedoen om promotie naar de Eredivisie dan gaat de KNVB met de Maastrichtse club in gesprek over de gevolgen van een eventuele promotie.
Dat zegt Erik Noor, algemeen directeur van de Maastrichtenaar, in het L1 Voetbaldiner.

Eredivisie

Noor werd onlangs gebeld door Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB. "Hij zei dat als we in maart er nog zo voorstaan als nu, dat de KNVB dan contact met ons gaat opnemen." MVV kent tot nu toe een goed seizoen en staat bij de winterstop derde. De beste twee ploegen promoveren rechtstreeks naar de Eredivisie. Toch wordt er bij MVV niet veel over promotie gesproken. "We zijn niet met promotie bezig. In onze visie zouden we pas over twee jaar structureel willen meedoen in de play-offs, dus we lopen voor op die visie. Qua organisatie hebben we in ieder geval grote stappen gezet. Met name financieel en qua accommodatie moeten we nog stappen zetten."

Kennis van de clubs

Daar zal de KNVB met MVV over gaan praten, zegt Noor. "Zij kennen iedere club in Nederland eigenlijk van binnen en buiten, en zij weten precies waar het bij ons aan schort."

Verberne

De derde positie van MVV komt mede door trainer Maurice Verberne. Hij mocht het seizoen 2021/2022 afmaken als interim-trainer nadat Klaas Wels werd ontslagen en daarna werd hij definitief aangesteld als hoofdtrainer. "Maurice heeft het goed gedaan. Hij kan heel goed met een jonge groep omgaan. Klaas Wels hebben we met gezond verstand aangenomen, maar we hebben misschien niet goed ingeschat dat hij niet paste bij een jonge en introverte groep", blikt Noor terug.

DNA

De aanstelling van Verberne in de zomer liet even op zich wachten. "Je wilt goede keuzes maken en er komen veel dingen bij kijken", verklaart Noor. "We hebben met onze technische mensen (Bert van Marwijk en Johan Dijkstra, red.) overlegd en we waren bezig ons DNA te ontwikkelen. In het verleden kreeg een trainer vaak de vrijheid qua spelsysteem, nu hebben we een bepaald DNA opgezet om een bepaalde manier van spelen door te trekken vanuit de jeugd naar het eerste elftal. Daar heeft Maurice zich ook aan geconformeerd."

L1 Voetbaldiner

Het L1 Voetbaldiner, dat werd gehouden in de Gerardushoeve in Epen, is hier terug te luisteren. Daarnaast wordt de uitzending op nieuwjaarsdag nog eens uitgezonden tussen 16:00 uur en 18:00 uur op L1 Radio.