Bogers over 2022 bij VVV: 'Heb getwijfeld over aanblijven'

Marco Bogers tijdens in het L1 Voetbaldiner © Bram Becks
Het was zeker niet het makkelijkste jaar voor Marco Bogers als algemeen directeur van VVV-Venlo. De ervaren directeur besloot het roer om te gooien in Venlo en kreeg daar veel kritiek over.
"Ik heb serieus getwijfeld, maar ik ben blij dat ik ben aangebleven", blikt Bogers terug in het L1 Voetbaldiner.

Moeilijke tijd

Bogers besloot dit jaar een nieuwe technisch manager aan te stellen. Stan Valckx werd vervangen door de onervaren Willem Janssen en in mei vertrok Jos Luhukay, ondanks een doorlopend contract, als trainer. Enkele dagen na zijn vertrek eiste een supportersgroep van VVV het vertrek van Bogers. "Het was een moeilijke tijd en het was voor het eerst dat ik dit heb meegemaakt bij VVV. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het leuk was. Ik heb serieus getwijfeld of ik moest blijven. We zaten in een moeilijk traject en mensen vinden daar iets van. Dit was noodzakelijk voor de club. Ik sta volledig achter deze koers."

Nieuwe periode

De aanstelling van Willem Janssen betekende ook dat Stan Valckx een nieuwe functie kreeg bij de Venlose club. Hij is nu scout bij VVV. "Dat past helemaal bij hem. Hij heeft een goede kijk op spelers. Hij is voor VVV heel belangrijk geweest als technisch manager, maar voor ons is een nieuwe periode aangebroken."

Willem Janssen

Bogers is tevreden over de eerste maanden van de combinatie tussen Willem Janssen (technisch manager) en Rick Kruys (trainer). "Het gaat heel erg goed. Ik ben ook heel lang bezig geweest met Willem, al jaren. Ik heb hem eerst overtuigd om voor dit vak te kiezen en daarna moest ik hem overtuigen om voor VVV te kiezen." Bogers ziet het als zijn taak om net gestopte en talentvolle jongens de kans te geven. "Het gaat goed met Willem. Hij heeft met Marc van Hintum (hoofd scouting bij VVV red.) een goede buddy. Willem is bezeten van het vak, maar heeft ook het intelligentievermogen om een bepaalde visie te ontwikkelen. Daarnaast is hij voor veel spelers in onze groep toch iemand om tegen opkijken. Hij heeft daar ook een adviserende rol."

Organisatiestructuur

Volgens Bogers was het noodzakelijk om de organisatiestructuur bij VVV te wijzigen. "We hadden het niet goed voor elkaar en nu wel. We hebben nu een hoofd scouting, hoofd jeugdopleiding en een technisch manager die samen nauw overleg voeren over de doorstroom van talentvolle spelers en het topsportklimaat. Ik vind het belangrijk dat dat een continu proces is. Uiteindelijk gaat het ook om resultaat halen en dat geldt niet alleen voor commerciële mensen, maar ook voor managers in het voetbal. En uiteindelijk functioneert het alleen als je het in de juiste structuur doet en met de juiste mensen."

L1 Voetbaldiner

De vier algemeen directeuren van de betaald voetbalclubs blikken in het L1 Voetbaldiner terug op het afgelopen jaar. De uitzending is op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag vanaf 16:00 uur te beluisteren op L1 Radio.