MVV in gesprek over verkoop tweede aandelenpakket

Stadion De Geusselt © Orange Pictures
MVV Maastricht is met investeerder World Soccer Holdings (WSH) in gesprek over de verkoop van een tweede aandelenpakket.
Dat zegt algemeen directeur Erik Noor in het L1 Voetbaldiner. De Amerikaanse investeerder nam afgelopen juni al 24 van de 100 aandelen over van de club. Toen werd ook een optie tot de koop van nog eens 24 aandelen gepresenteerd.

Evalueren

Noor is tot nu toe tevreden over de samenwerking: "We zijn nu onze samenwerking aan het evalueren. In zo'n evaluatie kijken we ook naar de toekomst. We zijn in gesprek over nog eens 24 aandelen. Je praat niet alleen over aandelen, maar ook over de plannen. We hebben er dit jaar bewust voor gekozen om het spelersbudget redelijk stabiel te houden en in de breedte te groeien en het fundament sterker te maken. Maar als je ons sportieve successen wil vasthouden (MVV staat derde red.) komt ook het spelersbudget om de hoek kijken. Dus we praten niet alleen over de accommodatie, maar ook over het spelersbudget", aldus Noor. MVV heeft dit seizoen een spelersbudget van 840.000 euro.

Gemeente

Maar ook de accommodatie speelt een rol in de plannen van de investeerder. Het stadion van MVV is eigendom van de gemeente Maastricht. Daarom zal MVV voor een mogelijke verlenging ook moeten kijken naar de gemeente. "Wij willen een ontwikkelclub zijn en beter worden en dat zal ook op gebied van de accommodatie zijn. Dus hun toekomst is ook wel voor een stuk gerelateerd aan de gemeente. De vraag is of wij onze trainingsfaciliteiten kunnen uitbreiden. Dus dat is een belangrijke focus voor ons."

KNVB

Mochten MVV en World Soccer Holdings tot een overeenkomst komen over een nieuwe aandelentranche zal ook de KNVB zich er mee gaan bemoeien. Mocht een partij namelijk minimaal 25 procent van de aandelen van een club in handen krijgen, vindt er een screening plaats door de voetbalbond. Mocht World Soccer Holdings 48 aandelen in handen krijgen, blijft de meerderheid van de aandelen eigendom van grootaandeelhouder Stichting MVV.

L1 Voetbaldiner

Het L1 Voetbaldiner, met de vier algemeen directeuren van de Limburgse betaald voetbalclubs, is eerste kerstdag en nieuwjaarsdag vanaf 16:00 uur te beluisteren op L1 Radio.