Liverpool-assistent Lijnders ziet 'nieuwe start' na WK-pauze

Pepijn Lijnders © Orange Pictures
Liverpool-assistent Pepijn Lijnders uit Broekhuizenvorst ziet een dag voor de eerste wedstrijd na de WK-pauze de voordelen van de onderbreking. "Het gaf ons de kans om ons op te frissen, op en naast het veld", verklaarde de Nederlander.
Lijnders, de assistent van manager Jürgen Klopp, keek een dag voor het duel met Manchester City in de League Cup van donderdag terug op de rustperiode.

Vrije tijd

Een pauze die plaatsvond in een normaliter drukke periode in het Engelse voetbal. "Niet alleen de spelers konden zich opfrissen tijdens de onderbreking, maar iedereen kreeg wat vrije tijd", aldus Lijnders.

Opfrissen

"Het gaf ons ook tijd om onze spelprincipes op te frissen. Tijdens het seizoen hebben we geen tijd om te trainen, dan heb je drie dagen tussen wedstrijden en de spelers moeten herstellen. We zijn op trainingskamp naar Dubai geweest en daar konden we onze ideeën opfrissen en we konden echt trainen. We zien dit als een nieuwe start. De jongens zijn gretig en gepassioneerd en willen dit laten zien op het veld."

Matige eerste seizoenshelft

Liverpool kende een matige eerste helft van het seizoen. De nummer 2 van vorig seizoen staat op de zesde plaats met 22 punten, 15 punten achter koploper Arsenal. De ploeg wist slechts zes van de veertien competitiewedstrijden te winnen. Manchester City, de regerend kampioen, staat op de tweede plaats met 32 punten.